Bibliotheek Dessel

Keigezonde Kempen: Zaki over ‘Ondeugend Ouder Worden’

Om de Week van de Keigezonde Kempen goed in te zetten brengt journalist en tv-maker Zaki een vrolijke lezing over de voor(oor)delen van ouder worden.

Al te vaak wordt onze oudere medemens te snel afgeschreven. Verwacht geen advies over wandelstokken en heupoperaties, maar humoristische inzichten voor een geslaagd leven op latere leeftijd. Want ouder worden is een bevrijding. Je ontwikkelt de kunst om het aardse bestaan blijmoedig en soms zelfs euforisch te beleven, en je komt in een levensfase terecht waarin plaats is voor een goed boek, poëzie en intense, rijke ervaringen. Elke rimpel heeft een verhaal, en je kunt eindelijk naar de dingen kijken met een knipoog. Dat is de beleving van Zaki, zelf bijna zeventig. In deze vrolijke lezing vertrekt Zaki van de vooroordelen die bestaan over de latere leeftijd. Senioren worden meestal - onder andere door de media - als minderwaardig afgeschreven. Want jonger is zogezegd beter. Een karikatuur, natuurlijk.

Zaki begon in de jaren 60 op radio als eerste disck-jockey van het land. Dat dj’en kan hij nog altijd niet laten. Sinds een paar jaar is hij af en toe terug te horen op radio. Voor televisie maakte hij muziekprogramma's, bracht bijvoorbeeld The Scabs voor het eerst op de buis, en maakte een special met de ontluikende groep Queen. Als tv-producent kreeg hij de H van Humo voor Rock Rapport. Hij heeft gewerkt als regisseur, redacteur, adviseur, auteur, acteur en zelfs een keer als directeur.

Wanneer?        Donderdag 1 maart om 20.00u

Waar?             Raadzaal, Hannekestraat 1, 2480 Dessel

Inkom:             4 euro

Inschrijven:      bibliotheek@dessel.be of telefonisch 014/38 99 31 (bibliotheek)

Meer info:        dessel.bibliotheek.be

Organisatie:     bibliotheek Dessel, Davidsfonds Dessel en Vormingplus Kempen

voordat ze op de site verschijnen.