Bibliotheek Dessel

Daisyboeken en luisterboeken

Daisyboeken

Daisyboeken zijn boeken op cd-rom voor personen met een leesbeperking (slechtzienden, personen met dislexie,...). Het grote voordeel is dat je in een daisyboek kan bladeren als in een gewoon boek. Je kan stoppen en weer beginnen waar je wenst, je kan stukken opnieuw beluisteren...

In onze bibliotheek zijn er steeds een 200-tal daisyboeken beschikbaar, zowel voor kinderen als volwassenen. Een daisyboek beluister je best met een daisyspeler. Die kan je ook lenen in de bib. Je kan een daisyboek ook via je pc beluisteren (software gratis in de bib) of via een MP3-speler. Onze bibliotheek werkt voor deze collectie samen met de Luisterpuntbibliotheek. Als je voldoet aan bepaalde voorwaarden kan je ook zelf lid worden van de luisterpuntbibliotheek en zelf gratis daisyboeken aanvragen.

Luisterboeken

Luisterboeken zijn gewone boeken die ingesproken werden op cd. Om ze te beluisteren heb je geen speciaal toestel of software nodig. We hebben ze zowel voor volwasenen als voor kinderen. Handig als je veel met de wagen onderweg bent, of als je met de  kinderen op reis vertrekt.