Lezing Toni Coppers: achter de schermen bij een misdaadauteur

DEZE LEZING WORDT VERZET NAAR HET NAJAAR

De bib nodigt auteur Toni Coppers uit voor een boeiende lezing over zijn leven en werk. Coppers is één van de populairste Vlaamse misdaadauteurs en zijn thrillers werden bekroond met de Hercule Poirot juryprijs en vele publieksprijzen.

Toni praat graag en vol overgave over hoe zijn boeken ontstaan en geeft je tijdens deze lezing een blik achter de schermen van het vak. Hoe verloopt het schrijfproces? Waar haalt hij de inspiratie voor zijn ingenieuze plots? Waar wordt werkelijkheid fictie of is het soms net omgekeerd?

Maar nog liever praat hij over de mens achter de schrijver: wat drijft hem, waar ligt hij van wakker en hoe werd hij langzaam maar zeker een “echte” schrijver, want dat laatste stond allesbehalve in de sterren geschreven. Net als in zijn verhalen over Liese Meerhout deelt Toni zijn hobbelige parcours om zijn eigen stem te vinden met de nodige humor, kwetsbaarheid en een hartverwarmende authenticiteit. Aan de hand van beeldmateriaal neemt hij je mee naar zijn wereld. Hij leest afwisselend voor uit eigen werk en vertelt anekdotes uit zijn heden en verleden die hem gemaakt hebben tot wie hij is.