Boek
Nederlands

Magiek

Angie Sage (auteur), Mark Zug (illustrator)
+1
Magiek
×
Magiek Magiek

Magiek

Angie Sage (auteur), Mark Zug (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Een niet zo beste tovenaar heeft een baby gevonden die hij en zijn vrouw opvoeden; zij blijkt de Prinses te zijn die naar buiten is gesmokkeld toen duistere krachten haar moeder en de BuitenGewone Tovenares vermoordden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Magiek
Auteur
Angie Sage
Illustrator
Mark Zug
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Magyk
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2009
477 p.
ISBN
9789045107653

Besprekingen

Magiek is het eerste boek van de trilogie Septimus Heap en meteen het debuut van de Engelse schrijfster Angie Sage. Het beantwoordt aan alle kenmerken van het fantasy-genre. Het boek opent met een kaart van de middeleeuws aandoende andere wereld met in detail het grondplan van het kasteel.

Septimus Heap is de zevende zoon van een zevende zoon en daarom een heel bijzonder kind. In de nacht van zijn geboorte wordt hij gestolen. Diezelfde nacht vindt zijn vader een bundeltje in de sneeuw met daarin een pasgeboren meisje. De Heaps nemen het kind op in hun gezin, noemen haar Jenna en voeden haar op als hun eigen dochter. Als blijkt dat ze de dochter is van de vermoorde koningin, vluchten ze naar het Hoedster Huisje van Tante Zelda, een witte heks die in de Moerrem Moerassen woont. Ze worden achtervolgd door de Jager. Intussen spant de zwarte tovenaar DomDaniël een valstrik en neemt hij de macht over van de buitengewone tovenares Marcia Overstrand.

Septimus He…Lees verder
In de Midwinternacht wordt Septimus Heap geboren, de veelbelovende zevende zoon van de zevende zoon in een tovernaarsgezin. Hij sterft en wordt weggebracht. Gelijktijdig vindt vader Heap een pasgeboren meisje dat vervolgens door hem en zijn vrouw liefdevol wordt opgevoed. De duistere tovenaar DomDaniel ziet het meisje echter als bedreiging. Eerste deel van een zevendelige serie, dat voor het eerst in 2005 verschenen is en in 2009 opnieuw vertaald is. Het verhaal bestaat uit 49 hoofdstukken, uitstekend gedoseerd, met spannende avonturen vol vaart. Het wemelt van de magische wezens: Holderheksen, Veelvraten, Groezels en Griezels, gepersonifieerde trappen en spiegels, vetgedrukte spreuken. Veelvuldig wisselend perspectief, veel zijwegen. Soms plechtige taal ('zoals de geest van zijn leeftijd en status betaamde'), dan weer gewone mensentaal ('maak je niet te sappel'). Zwart-witkarakters (kleine, ratachtige Opperrechter; de Jager, opgewonden over 'de Aanwijzing, het Spoor, de Achtervolging…Lees verder

Septimus Heap. Magiek

Op een nacht wordt de zevende zoon van een zevende zoon geboren. Hij heet Septimus Heap, zoon van Silas Heap. Kort na zijn geboorte wordt hij echter weggeroofd. Aan de ouders wordt verteld dat het kind dood is. Dezelfde nacht vindt Silas in de sneeuw een pasgeboren meisje. De Heaps nemen het kind liefdevol op in hun gezin. Ze noemen haar Jenna. Over Jenna's afkomst weten ze niets. Na de moord op de Koningin beleven het land en het kasteel slechte tijden. Ook de Buitengewone Tovenaar komt nogal gewelddadig aan zijn eind en er heerst overal Kwaad. Jaren later komt de waarheid naar boven: Jenna is de prinses. Haar leven is in gevaar en Marcia, de nieuwe Buitengewone Tovenaar, wil haar leven redden. Van Jenna's bestaan hangt immers het voortbestaan van het kasteel en de overwinning op de Duistere Machten af. Vanaf dan begint er een wervelend en spannend avontuur dat rijkelijk overgoten is met betoveringen, kruidenmengsels, humor, griezelige personages en magische gebeurtenissen. Het ve…Lees verder

Over Angie Sage

Angie Sage (geboren op 19 juni 1952) is een Engelse auteur die vooral bekend is van haar Septimus Heap-reeks.

Biografie

Sage groeide op in Engeland, achtereenvolgens in de vallei van de Theems, Londen en Kent. Haar vader, die uitgever was, bracht steeds blanco notitieboekjes mee naar huis, die zij dan volschreef en -tekende met verhalen en illustraties. Angie Sage studeerde in het begin medicijnen, maar veranderde van richting en ging naar de Kunstacademie van Leicester. Daar studeerde Grafisch Ontwerp en Illustraties. Nadat ze het college had afgewerkt, begon ze boeken te illustreren. Later begon ze meer kinder- en jeugdboeken te schrijven.

Bibliografie

Septimus Heap

  1. Septimus Heap 1: Magiek (NL/BE 2005, totaal herziene uitgave 2009)
  2. Septimus Heap 2: Vlught (NL/BE 2009)
  3. Septimus Heap 3: Elixer (NL/BE 2009)
  4. Sep…Lees verder op Wikipedia