Boek
Nederlands

Jules heeft honger!

+1
Jules heeft honger!
×
Jules heeft honger! Jules heeft honger!

Jules heeft honger!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules heeft zo'n honger dat hij zijn boterham belegt met allerlei verschillende dingen. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur en een zoekplaat. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Voeding
Titel
Jules heeft honger!
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2012
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355549 (hardback)

Besprekingen

Jules heeft honger en wil veel eten. Hij neemt een boterham en smeert er achtereenvolgens boter, kaas, ham, choco, jam en tot slot nog wat groentesla op. Natuurlijk smaakt dat niet lekker en drinkt hij snel een glas melk leeg om de smaak weg te spoelen. Zelfstandig te gebruiken hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken, geschreven voor ‘Dag Jules’*, een bekend taalontwikkelingsprogramma voor peuters. Het programma is intussen vernieuwd tot een totaalmethode, waar - naast drie pakketten van tien thematische prentenboekjes - allerlei extra materialen deel van uitmaken. De boekjes hebben dezelfe opzet: de acht wat karikaturale, eenvoudige illustraties zijn omkaderd door een zwarte lijn en staan steeds rechts. Op de witte tegenoverliggende pagina staat de eenvoudige tekst van een tot vier regels. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties