Boek
Nederlands

Jules helpt buurman

+1
Jules helpt buurman
×
Jules helpt buurman Jules helpt buurman

Jules helpt buurman

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules helpt de buurman die zijn huis netjes wil achterlaten voor hij met vakantie gaat. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur en een zoekplaat. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Jules helpt buurman / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2013
[16] p. : ill.
ISBN
9789055355778 (hardback)

Besprekingen

Buurman gaat met vakantie en Jules mag helpen het huis op te ruimen. Oud papier wordt klaargezet voor de vuilnisman. Jules mag stofzuigen. Hij helpt met schrobben. Als alles klaar is, brengt hij alle spullen (nogal omslachtig 'schoonmaakgerei' genoemd) naar het tuinhuisje. Hij loopt met zijn vuile schoenen het huis weer in en met z'n allen beginnen ze opnieuw. Oblong formaat hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Op iedere rechterbladzijde staat een vrolijke, enigszins gestileerde prent in heldere kleuren. Op de tegenoverliggende pagina de tekst in een vrij grote schreefloze letter op een witte ondergrond. Deel uit een serie van dertig thematische prentenboekjes die horen bij het vernieuwde en uitgebreide taalontwikkelingsprogramma 'Dag Jules'*. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties