Boek
Nederlands

Jules is jarig

+1
Jules is jarig
×
Jules is jarig Jules is jarig
In de reeks:
Jules; 2
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Jules is jarig vandaag! Papa versiert de kamer, mama bakt een taart en Marie maakt een mooie kroon. Maar die past niet. Zo kan Jules toch geen feest vieren? Oblong hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Jules is jarig
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Zwijsen, 2018 | Andere uitgaven
[16] p. : ill.
ISBN
9789463680318 (hardback)

Besprekingen

Jules, het grappige jongetje met zijn brede lach en stekeltjeshaar, wordt vandaag drie jaar. Vader, moeder en grote zus Marie zijn druk in de weer om het huis te versieren, een taart te bakken en een verjaardagskroon voor hem te maken. Alleen blijkt de kroon veel te groot voor Jules. Pas als zijn moeder daar een goede oplossing voor heeft bedacht, kan Jules van het feest genieten. Oblong hardkartonnen prentenboekje uit de serie over Jules. De prentenboeken zijn deel van het uitgebreide taalontwikkelingsprogramma rond Jules. De korte één- tot vierregelige tekst staat in een eenvoudige, functionele lay-out in de linkerbovenhoek van de linkerpagina. Rechts staat een eenvoudige kleurentekening in een rechthoekig kader. Weinig details, duidelijke, zwartomlijnde figuren met opvallend grote neuzen en stereotiepe gezichtsuitdrukkingen; herkenbaarheid staat voorop. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties