Strip
Nederlands

Waar is het dagboek van Anne Frank

Ari Folman (scenarist), Lena Guberman (illustrator)
+1
Waar is het dagboek van Anne Frank
×
Waar is het dagboek van Anne Frank Waar is het dagboek van Anne Frank

Waar is het dagboek van Anne Frank

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Waar is het dagboek van Anne Frank
Scenarist
Ari Folman
Illustrator
Lena Guberman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Où est Anne Frank!
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2022
155 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de animatiefilm Where is Anne Frank
ISBN
9789044645194 (paperback)

Besprekingen

Anne Frank richtte zich in haar dagboek tot haar denkbeeldige vriendin Kitty. In de openingsscène van dit stripverhaal, gebaseerd op de animatiefilm 'Where Is Anne Frank' van Ari Folman, komt Annes verbeelding tijdens een zware regenstorm ineens tot leven in het Amsterdamse Anne Frankhuis, waar het dagboek wordt tentoongesteld. Kitty, zoals Anne zich haar voorstelde, is een roodharig meisje. Zodra zij vanuit het dagboek tot leven is gekomen, neemt zij zich voor om te achterhalen waar haar vriendin Anne is gebleven. Als Kitty het dagboek opent, komt Anne zelf tot leven. Zij vertelt Kitty over wat haar allemaal is overkomen. Zolang Kitty in het Achterhuis blijft, is zij onzichtbaar, maar eenmaal op straat valt zij op door haar ouderwetse kleding en loopt zij gevaar als dief van het dagboek te worden gearresteerd. Gelukkig is daar een hedendaagse Peter om haar bij te staan. Ingekleurd stripverhaal gebaseerd op een tekenfilm. Boeiende graphic novel. Vanaf 12 jaar.

Over Ari Folman

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door che
(Please credit as "Petr Novák, Wikipedia" in case you use this outside Wikimedia projects.)

Ari Folman (Haifa, 17 december 1962) is een Israëlisch filmregisseur en schrijver.

Biografie

Ari Folman vervulde zijn militaire dienst in het Israëlische leger in het begin van de jaren 80 en nam deel aan de Israëlische veldtocht in Libanon. Daarna reisde hij enkele maanden door Azië als rugzaktoerist. Het verblijf in het buitenland inspireerde hem om na zijn terugkeer in Israël filmstudies te gaan studeren. Folman had al succes als regisseur met zijn eindexamenfilm van de filmacademie, Comfortably Numb (1991). De documentaire, die hij samen met Ori Sivan maakte, ging over de Iraakse raketaanvallen op Tel Aviv tijdens de tweede Golfoorlog in 1991. De film won een prijs op het Jerusalem Film Festival in 1991 en de Ophir Award, de Israëlische filmprijs, in hetzelfde jaar in de categorie Beste Documentaire Film.

Tussen 1991 en 1996 wijdde Folman zich aan het conflict in het Midden-Oosten in verschillende televisiedocumentair…Lees verder op Wikipedia