Een bestuurslid van een Nederlands-Britse oliemaatschappij en een Russische oligarch, die vroeger geliefden waren, gaan beiden naar Brussel om te lobbyen en die ene energiedeal te kunnen sluiten.
Onderwerp
Brussel ; 2000-
Taal
Nederlands
Uitgever
Red Square Film, © 2021
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 477 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8719325313529

Besprekingen

Nederlandse tv-serie (2017, 10 afleveringen), bedacht door Leon de Winter, regie Arno Dierickx (De deal, Overspel). Met Johanna ter Steege (De beentjes van Sint-Hildegard, Tirza) Carolien Spoor (Bella donna’s, Zwarte tulp), Hans Dagelet (Hemel, Helium) en Steef de Bot (Vliegende Holanders). Een bestuurslid van een Nederlands-Britse oliemaatschappij en een Russische oligarch, die vroeger geliefden waren, gaan beiden naar Brussel om te lobbyen en die ene energiedeal te kunnen sluiten. Beoordeling IMDb: 7.1. Joep School (Parool: 21-1-’17): ‘De Winter neemt iets te veel hooi op zijn vork (…) Bovendien blijven heel wat losse eindjes over (…) Het personage van Ter Steege komt echter simpelweg te weinig terug om de kijker volledig te grijpen met haar doortraptheid (…) Brussel schetst geen al te hoopvol beeld van Europa, maar de serie laat bij vlagen iets zien dat in Nederland niet eerder is gemaakt.’ Marcel Westhoff (de Lagarde 8-8-’20): ‘De schitterend gefilmde serie is qua uitstraling, geo…Lees verder

Over Arno Dierickx

Arno Dierickx is een Belgisch regisseur werkend en woonachtig in Amsterdam, Nederland.

Hij heeft een aantal Nederlandse televisieseries geregisseerd zoals Russen, Vuurzee, Deadline, Overspel, De Deal. Hij regisseerde ook de korte films De maan is kapot, Bezet en de dansfilm One Man Without a Cause. Hij regisseerde de telefilm Zinloos, Maria op zolder en de speelfilm Bloedbroeders.

Arno Dierickx kreeg drie keer een Gouden Kalf, voor Maria op zolder, De maan is kapot en Overspel. Bloedbroeders werd vijf keer genomineerd voor een Gouden Kalf en internationaal o.a. geselecteerd voor het filmfestival van San Sebastian. Op het filmfestival van Ourense werd Bloedbroeders in de hoofdcompetitie bekroond met de prijs voor beste regie.

Zijn broer is de acteur Serge Falck, die voornamelijk in Oostenrijk en Duitsland aan het werk is en die ook in Nederland …Lees verder op Wikipedia