Strip
Nederlands

De dikke Stok

Barbara Stok (auteur)
In deze omnibus zijn de beste autobiografische strips gebundeld die Barbara Stok in de afgelopen 25 jaar maakte. De basis vormen Lang zal ze leven (nu deels ingekleurd) en Toch een geluk. De eerste stripverhalen dateren uit 1996, toen Barbara een twintiger was. Ze drumde in een punkrockband, ging veel uit en ontdekte haar seksualiteit. In de loop der jaren groeiden de verhalen me
Bevat
Barbaraal tot op het bot
Je geld of je leven
Nu we hier toch zijn
Barbara weet het beter
Op tour door Spanje
Dan maak je maar zin
Lang zal ze leven
Toch een geluk
Titel
De dikke Stok
Auteur
Barbara Stok
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Nijgh & Van Ditmar, 2022
447 p. : ill.
ISBN
9789038812168 (hardback)

Over Barbara Stok

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Van duuren

Barbara Stok (Groningen, 24 februari 1970) is een Nederlands stripmaker. Ze maakt vooral autobiografische stripverhalen. Die beschrijven met humor de grote en kleine vragen van het leven en zijn hoofdzakelijk gesitueerd rond haar woonplaats Groningen. Voor haar oeuvre ontving ze in 2009 de Stripschapprijs.

In 1996 begon ze in eigen beheer een serie comics uit te geven. Twee jaar later werd deze "Barbaraal-reeks" door uitgeverij Nijgh & van Ditmar gebundeld tot haar eerste stripboek, "Barbaraal tot op het bot". Het album werd door het Stripschap genomineerd voor beste Nederlandse stripboek van dat jaar. In de eerste bundel speelt de scene rond het poppodium Vera vaak een belangrijke rol.

Haar tweede boek, "Je geld of je leven", was een van de eerste graphic novels in Nederland. Hierin vertelt de stripmaker in één lang verhaal over de fulltimebaan die ze had als journalist/fotograaf.

Naast haar werk als stripauteur is Stok ook als drummer actief gewe…Lees verder op Wikipedia