Boek
Nederlands

Razend : de filmeditie

Carry Slee (auteur)
+1
Razend : de filmeditie
×
Razend : de filmeditie Razend : de filmeditie

Razend : de filmeditie

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Sven wordt door zijn vader lichamelijk en geestelijk mishandeld en ook zijn broer haalt gemene streken uit. Als Sven zich in de steek gelaten voelt door zijn vrienden en zijn vriendin, bedenkt hij een heftige oplossing voor zijn problemen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Razend : de filmeditie
Auteur
Carry Slee
Taal
Nederlands
Editie
13
Uitgever
Amsterdam: Carry Slee, 2011 | Andere uitgaven
144, [32] p. : ill.
ISBN
9789049924980 (paperback)

Besprekingen

Sven is op Roosmarijn, maar hij durft het haar niet te zeggen. Want hoe moet het verder als ze ontdekt dat hij door zijn vader geslagen wordt? Toch doet Sven er alles aan om Roosmarijn voor zich te winnen. Zo wil hij samen met haar een film maken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Broer Lennart vertel Roosmarijn grove leugens over Sven. En Roosmarijn gelooft hem. Tot ze op een dag wordt lastig gevallen door een leraar en niemand echt naar haar luistert, behalve Sven.
Dit is een typisch Carry Slee-verhaal, met sensationele gebeurtenissen en een gezocht en vulgair taalgebruik. De flaptekst vertelt dat Sven thuis niet gelukkig is. Een eufemisme, want het is duidelijk dat Sven door zijn vader zwaar mishandeld wordt. In het licht hiervan neem ik het de schrijfster kwalijk dat zij een dergelijk ernstige zaak zo bagatelliseert. Wie de thuissituatie van Sven nuchter bekijkt, weet dat het niet alleen van de komst van de psychologe zal afhangen of alles weer op zijn pootjes terechtkomt…Lees verder
Sven (15) is niet gelukkig thuis. Hij wordt door zijn vader geestelijk en lichamelijk mishandeld en zijn broer Lennart haalt gemene streken met hem uit. Als ook zijn vrienden en zijn vriendin (die problemen heeft met een handtastelijke leraar) hem in de steek laten, bedenkt hij een schrikbarende oplossing. De onmacht van de moeder, de jaloezie van de broer, de problemen van de vader en van de vriendin worden goed uitgewerkt en maken dit tot een spannend boek. Het taalgebruik is niet moeilijk. Een prettig in de hand liggend boek van deze veel gelauwerde auteur. Bekroond door de Nederlandse Kinderjury 2001; getipt door de Jonge Jury 2002. Zie ook: www.carry slee.nl. Filmeditie* met katern met veel foto's uit de film, een interview met de auteur en een filmquiz. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Carolina Sofia (Carry) Slee (Amsterdam, 1 juli 1949) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Enkele boeken voor kinderen schreef zij onder het pseudoniem Sofie Mileau. Veel van haar boeken zijn verfilmd. Ze schrijft ook boeken voor volwassenen.

Inspiratie

Haar boeken zijn gebaseerd op tieners, die problemen hebben met hun omgeving en zich zo steeds dieper in de nesten werken, of op kleuters die niet begrijpen waarom mamma zo vreemd doet en waar ze die plotselinge dikke buik vandaan haalt, maar ook op kinderen rond negen jaar, die zich verbazen over het feit dat de groep-achters zo stoer zijn.

Voor haar eerste boeken zijn haar eigen dochters een belangrijke inspiratiebron. Voor Verdriet met mayonaise heeft ze veel gebruik gemaakt van de verhalen waar een dochter mee thuiskwam. De sfeer in de klas in het boek was precies die in de klas van de dochter. Het nare meisje Simone baseert Slee op een buurmeisje, dat h…Lees verder op Wikipedia