Strip
Nederlands

Leg neer die bal!

Charel Cambré (auteur)

Leg neer die bal!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Onderwerp
Voetbal
Titel
Leg neer die bal!
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Berchem: Indruk, © 2021
47 p. : ill.
Aantekening
Dit album is een volledig herziene herdruk, met extra nieuwe gags, van Pompen of verzuipen (2016)
ISBN
9789491366604 (paperback)

Besprekingen

Heruitgave van een humoristische voetbalstrip ('Pompen of verzuipen', 2016)* over een club van hele jonge spelertjes. Met de namen en uiterlijk van de spelers van het Belgisch elftal op weg naar en tijdens het EK 2016. Daarom ook grappen over het Nederlands elftal dat het EK toen niet heeft gehaald. In deze uitgave een tiental extra gags. Steeds één pagina met een grap en veelal inspelend op echte zaken rond het EK 2016, met heel herkenbaar de eigenschappen van de topspelers uit België. Leuke voetbalhumor, ondanks het Vlaams waardoor sommige zaken minder herkenbaar zijn. En het is nu vijf jaar later. Maar de meeste voetballers, zoals De Bruijne en Lukaku, doen nog mee aan de top en zijn ook in Nederland bekend. De tekeningen in primaire kleuren zijn prima en maken de strip en personen lekker herkenbaar. Kortom: een leuke strip voor jongens die van voetbalhumor houden en dat zijn er veel.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia