Boek
Nederlands

Dance or die

Chinouk Thijssen (auteur)
+1
Dance or die
×
Dance or die Dance or die
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Het einde van India's dansopleding is in zicht. Daarna mag ze misschien auditie doen voor het Nationale Ballet. Ze is er niet gerust op, want via de chatgroep Truth of Dance valt een gevaarlijke stalker haar steeds lastig. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Ballet, Dans, Vriendschap
Titel
Dance or die
Auteur
Chinouk Thijssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
287 p.
ISBN
9789044837438 (hardback)

Besprekingen

Derde en laatste deel van de 'Truth or dance'-trilogie, een YA-thriller. Het verhaal loopt verder na de cliffhanger van het tweede deel 'Break a leg'* (2019). India wordt zelfs in haar laatste jaar van de dansopleiding niet met rust gelaten door de chatgroep Truth or Dance. Een gevaarlijke stalker valt haar steeds lastig. Er vallen meer slachtoffers. Chinouk Thijssen schreef al meerdere boeken, waaronder 'Fataal spel' (2018). Door de grotere gevolgen die ditmaal meespelen bij elke ‘dance’ (opdracht) neemt de auteur je mee op een rollercoaster van spanning en actie. Onverwachte wendingen zorgen ervoor dat je verder blijft lezen. De schrijfstijl is aangenaam en vlot, wanneer je leest ga je al snel volledig op in het verhaal. Door de berichtjes blijft de spanning behouden. India (ik-persoon) evolueert ook als personage en komt zo mogelijk nog realistischer over. Bevat een woordenlijst met ballettermen. Uiteindelijk vallen alle stukjes in elkaar en komt het onverwachte einde, dat het perf…Lees verder

Over Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (Rotterdam, 30 juni 1983) is een Nederlands schrijfster van jeugd- en kinderboeken.

Levensloop

Chinouk Thijssen had al enkele boeken in eigen beheer uitgegeven voordat zij in 2017 een contract kreeg bij Clavis. In 2018 werd haar eerste Young Adult-thriller bij deze uitgeverij gepubliceerd. In 2021 verscheen haar eerste kinderboek voor 9 jaar en ouder. In 2022 won zij de Prijs van de Jonge Jury voor haar thriller Gegijzeld.

Van haar boek Fataal spel zijn de filmrechten verkocht aan Glimlach Media.

Tijdens de Boekenweek van Jongeren 2022 is Thijssen een van de auteurs van 3PAK, de gratis geschenkbundel.

Samen met de schrijvers Pamela Sharon, Astrid Boonstoppel en Laura Diane maakt zij de podcast I Write Better Than I talk.

Bibliografie