Boek
Nederlands

Dubbelleven

Chinouk Thijssen (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ivy (17, ik-persoon) wil heel graag modeontwerper worden. Als ze Sander leert kennen, wordt ze heel snel verliefd op hem. Haar vriendinnen waarschuwen haar, maar Ivy is verliefd en vertrouwt Sander volledig. Maar verdient Sander dat vertrouwen wel? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Dubbelleven
Auteur
Chinouk Thijssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
232 p.
ISBN
9789044837131 (hardback)

Besprekingen

Ivy (ik-persoon) is zeventien en wil graag modeontwerpster worden. Ze leert Sander kennen en wordt al snel verliefd op hem. Haar vriendinnen waarschuwen haar, maar Ivy is verliefd en vertrouwt Sander volledig. Chinouk Thijssen schreef al meerdere young adult boeken die goed onthaald werden en kreeg met ‘Break a leg’ de prijs voor beste Young Adult Nederlandstalig. Dit verhaal is een realistische weergave van loverboys en hoe je verstrikt kan raken in manipulaties van anderen. In een vlot lezende schrijfstijl en met voldoende spanningselementen begrijp je hoe een loverboy te werk gaat. De personages krijgen diepgang en je begint als lezer zelf te twijfelen over intenties. Ook de verhaallijnen van nevenpersonages krijgen voldoende aandacht. De manier waarop relevante onderwerpen een plaats krijgen in het verhaal doet denken aan boeken van Dirk Bracke. Een boek voor jongeren dat kan waarschuwen dat niet iedereen te vertrouwen is. Deze goed geschreven young adult geeft een andere en actue…Lees verder

Over Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (Rotterdam, 30 juni 1983) is een Nederlands schrijfster van jeugd- en kinderboeken.

Levensloop

Chinouk Thijssen had al enkele boeken in eigen beheer uitgegeven voordat zij in 2017 een contract kreeg bij Clavis. In 2018 werd haar eerste Young Adult-thriller bij deze uitgeverij gepubliceerd. In 2021 verscheen haar eerste kinderboek voor 9 jaar en ouder. In 2022 won zij de Prijs van de Jonge Jury voor haar thriller Gegijzeld.

Van haar boek Fataal spel zijn de filmrechten verkocht aan Glimlach Media.

Tijdens de Boekenweek van Jongeren 2022 is Thijssen een van de auteurs van 3PAK, de gratis geschenkbundel.

Samen met de schrijvers Pamela Sharon, Astrid Boonstoppel en Laura Diane maakt zij de podcast I Write Better Than I talk.

Bibliografie