Boek
Nederlands

Fataal spel

Chinouk Thijssen (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Als haar zus spoorloos verdwijnt, weet Carmen (18, ik-figuur) zeker dat ze is ontvoerd. In haar visioenen vangt ze op wat Jessie hoort en ziet. Maar niemand gelooft Carmen. Totdat de dader via geheimzinnige berichten contact met haar zoekt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Fataal spel
Auteur
Chinouk Thijssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
197 p.
ISBN
9789044830910 (hardback)

Besprekingen

Carmen (18, ik-figuur) weet het zeker: haar zusje is ontvoerd! Ze heeft visioenen waarin ze lijkt op te vangen wat Jessie hoort en ziet. Niemand gelooft haar, tot de dader steeds meer berichten en bedreigingen voor haar achterlaat. Het wordt steeds duidelijker dat de dader eigenlijk Carmen had willen ontvoeren. Ze moet haar zusje vinden voordat het te laat is. Eigentijds, meeslepend verteld verhaal vol actie en onverwachte wendingen. De toon is vrij dramatisch (‘mijn hart breekt in een triljoen stukjes’) en dialogen en gedachten gaan hier en daar ten koste van de vaart. Hoewel de gebeurtenissen naarmate het verhaal vordert inboeten aan geloofwaardigheid, weet de auteur te boeien van begin tot eind. Het gegeven van de tweelingzielen, waardoor Carmen in staat is op afstand contact met haar zusje te hebben, geeft het verhaal een mysterieus laagje. Voor liefhebbers van het genre een spannende YA-thriller van Nederlandse bodem. De schrijfster zet zich in om jongeren aan het lezen te krijge…Lees verder

Over Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (Rotterdam, 30 juni 1983) is een Nederlands schrijfster van jeugd- en kinderboeken.

Levensloop

Chinouk Thijssen had al enkele boeken in eigen beheer uitgegeven voordat zij in 2017 een contract kreeg bij Clavis. In 2018 werd haar eerste Young Adult-thriller bij deze uitgeverij gepubliceerd. In 2021 verscheen haar eerste kinderboek voor 9 jaar en ouder. In 2022 won zij de Prijs van de Jonge Jury voor haar thriller Gegijzeld.

Van haar boek Fataal spel zijn de filmrechten verkocht aan Glimlach Media.

Tijdens de Boekenweek van Jongeren 2022 is Thijssen een van de auteurs van 3PAK, de gratis geschenkbundel.

Samen met de schrijvers Pamela Sharon, Astrid Boonstoppel en Laura Diane maakt zij de podcast I Write Better Than I talk.

Bibliografie