Boek
Nederlands

Museumnacht

Chinouk Thijssen (auteur)
+1
Museumnacht
×
Museumnacht Museumnacht
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Acht vrienden doen mee aan een wedstrijd en brengen een nacht door in een museum waar een jaar eerder gruwelijke moorden zijn gepleegd. Dan valt er opnieuw een dode. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Museumnacht
Auteur
Chinouk Thijssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
195 p.
ISBN
9789044846614 (hardback)

Besprekingen

Acht vrienden gaan in op een uitdaging van twee YouTubers die vijftigduizend euro weggeven. Het enige wat de groep ervoor hoeft te doen, is een nacht doorbrengen in een museum waar het jaar daarvoor een gruwelijke meervoudige moord is gepleegd. Maar dan wordt er opnieuw iemand vermoord, en moet de groep zien te achterhalen wie de dader is. Geschreven in een vlotte, hedendaagse stijl, vanuit verschillende personages — ook de dader. Chinouk Thijssen (1983) is een Nederlandse auteur en zij heeft meerdere young-adult thrillers geschreven. Geschikt voor lezers vanaf ca. 15 jaar.

Over Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen (Rotterdam, 30 juni 1983) is een Nederlands schrijfster van jeugd- en kinderboeken.

Levensloop

Chinouk Thijssen had al enkele boeken in eigen beheer uitgegeven voordat zij in 2017 een contract kreeg bij Clavis. In 2018 werd haar eerste Young Adult-thriller bij deze uitgeverij gepubliceerd. In 2021 verscheen haar eerste kinderboek voor 9 jaar en ouder. In 2022 won zij de Prijs van de Jonge Jury voor haar thriller Gegijzeld.

Van haar boek Fataal spel zijn de filmrechten verkocht aan Glimlach Media.

Tijdens de Boekenweek van Jongeren 2022 is Thijssen een van de auteurs van 3PAK, de gratis geschenkbundel.

Samen met de schrijvers Pamela Sharon, Astrid Boonstoppel en Laura Diane maakt zij de podcast I Write Better Than I talk.

Bibliografie