Strip
Nederlands

Dance academy. 10

Crip (illustrator), Béka (scenarist)
+1
Dance academy. 10
×
Dance academy. 10 Dance academy. 10
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
De jurk die Nathalia maakte voor de opvoering van De Sneeuwkoningin is prachtig! Maar van de ene dag op de andere verdwijnt het kostuum! Iedereen verdenkt Carla. Ze moet en zal de jurk terugvinden. Maar het danseresje wordt in haar zoektocht voortdurend op dwaalsporen gebracht. Ze heeft nochtans geen tijd te verliezen: net zoals Julia, Lucy en Laila moet ze zich uit de naad oefenen voor de balleto
Onderwerp
Dansen
Titel
Dance academy. 10
Illustrator
Crip
Scenarist
Béka
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Studio danse Tome 10
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2017
45 p. : ill.
ISBN
9789462105072 (paperback)

Besprekingen

Op de 'Dance Academy' zitten zeer talentvolle dames en heren die alleen maar kunnen denken aan presteren en dansen. Ballet zit in het bloed van Julia, Laila en Carla. Voor de eindvoorstelling van dit jaar mogen ze het verhaal van de 'IJskoningin' dansen; al vroeg wordt er door de dames gestreden voor de hoofdrol van de koningin en is de spanning te snijden. De race om de hoofdrol wordt al helemaal spannend wanneer de prachtige jurk voor diezelfde rol telkens wordt gejat; wie saboteert de voorstelling? Het stripboek bevat een volledig doorlopend verhaal. De tekeningen zijn op een ietwat karikaturale wijze getekend en tevens zijn ze ingekleurd met een fris kleurenpalet. Het stripboek is luchtig, vlot en komisch geschreven en toont de lezer alle perikelen op een balletschool. Het ballonstripverhaal is bedoeld voor een breed publiek vanaf ca. 10 jaar dat geïnteresseerd is in dansen en ballet. Dit boek is onderdeel van een reeks, maar kan afzonderlijk worden gelezen. Normale druk.

Over Crip

Crip (verkorting van cripple, 'kreupel') is een term die in de Engelstalige wereld voornamelijk als scheldwoord wordt gebruikt voor mensen met een handicap. De term wordt in de Engelstalige wereld soms ook als geuzennaam gebruikt. In België en Nederland kent het gebruik van deze term in het algemeen en als geuzennaam nog weinig ingang.

Mensen met een al dan niet gediagnosticeerde lichamelijke, sensorische en/of cognitieve beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische ziekte kunnen zich identificeren met crip. De term crip kent geen vastomlijnde grenzen. In combinaties als ‘crip moves’, ‘crip shots’, ‘crip poetry’ krijgt het woord als adjectief de betekenis van ‘cool’ op een manier die verschil ten opzichte van zogenaamd normale lichamen vol zelfvertrouwen omarmt.

Geschiedenis

Sinds de jaren zeventig van de twintigste eeuw wordt de term crip in de Engelstalige wereld in beperkte kring gebruikt als geuzennaam doo…Lees verder op Wikipedia