Boek
Nederlands

Schaduw van de dood

Darren Shan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
+1
Schaduw van de dood
×
Schaduw van de dood Schaduw van de dood
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bec (ik-figuur) strijdt met een aantal vrienden tegen de demonen die uiteindelijk hulp krijgen van een onverslaanbare macht. Is er nog hoop? Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Schaduw van de dood
Auteur
Darren Shan
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Death's shadow
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2008
247 p.
ISBN
9789026124242 (paperback)

Besprekingen

In het vorige deel uit de 'Demonata-serie' (Monsteroorlog, 2008) slaagden Grubbs Grady, Kernel, Beranabus en Derwisj er met de onverwachte hulp van Bec, een meisje dat eeuwen in een grot zat opgesloten, in om Lord Loss en zijn verderfelijke assistente Juni Swann terug naar de demonenwereld te drijven. In het gevecht moest Grubbs' halfbroer Bill-E echter opgeofferd worden, waarna zijn lichaam werd ingenomen door de geest van Bec. Langzaamaan veranderde Bill-E ook lichamelijk in Bec, wat zorgt voor grote verwarring bij Derwisj, de liefhebbende oom van de twee broers. Samen met Kernel en Grubbs vormt Bec de 'Ka-Gash', het befaamde wapen dat hen in staat stelde de demonen te verdrijven. Leermeester en magiër Beranabus is bang voor de effecten van het wapen en hij besluit het trio uiteen te drijven. Grubbs en Kernel gaan met hem mee op demonenjacht in hun eigen universum, en Bec blijft achter bij Derwisj. Deze ondervraagt haar dag en nacht over Bill-E's gedachten en gevoelens. Bec h…Lees verder
Bec (ik-figuur), hoofdpersoon uit 'Demonenbloed'* (deel vier), strijdt samen met een aantal vrienden tegen de zich steeds sterker manifesterende demonen. Het verlies lijkt onvermijdelijk. Het begin van dit zevende deel uit de bekende griezelserie 'Demonata' biedt weinig houvast, maar is een gedeeltelijke terugkoppeling naar eerdere delen. Er volgt een rustig gedeelte als introductie op de karakters. Eenmaal los, kan niets de hoeveelheid bloed en gezwellen meer tegenhouden. De uitwerking is weinig origineel, de schrijver vervalt in herhalingen. Uit de hele literatuur worden elementen gebruikt (minotaurus, zombies, weerwolven, Tolkien). De zeven delen van de serie sluiten op elkaar aan en verwijzen naar elkaar, met steeds andere hoofdpersonen die elkaar vaak ontmoeten door al die delen heen. Door dit alles is het verhaal alleen bestemd voor de echte (en grote) liefhebber. De Ierse schrijver heeft naam gemaakt met een eerdere horrorserie: 'De wereld van Darren Shan'. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Darren Shan

CC BY 2.0 - Foto van/door jenniely LY

Darren Shan (pseudoniem van Darren O'Shaughnessey; Londen, 2 juli 1972) is een Iers schrijver. Hij is het meest bekend van de twee series De wereld van Darren Shan en De Demonata, waarvan alle geplande delen ondertussen zijn verschenen. Shan schrijft ook onder het pseudoniem D.B. Shan en Darren Dash.

Biografie

Darren O'Shaughnessy werd geboren in het St Thomas' Hospital, London. Op zijn zesde verhuisde hij met zijn ouders en jongere broer naar Ierland, waar hij nadien is blijven wonen. Hij studeerde aan het Copsewood College, Pallaskenry. Daarna keerde hij terug naar Londen om sociologie en Engels te gaan studeren aan de Roehampton University.

Shan kocht op zijn 14e zijn eerste typemachine en schreef een groot aantal korte verhalen, scripten en een paar nooit voltooide boeken. Op zijn 15e had hij zijn eerste succes als schrijver toen hij een wedstrijd won voor het schrijven van een script voor R.T.É…Lees verder op Wikipedia

Suggesties