Dvd
Nederlands

Nijntjes avonturen groot en klein : 3 dvd verzamelbox

Dick Bruna (naar het werk van), Pierre Bokma (verteller)

Nijntjes avonturen groot en klein : 3 dvd verzamelbox

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar, Vanaf 3-5 jaar
27 avonturen van Nijntje en haar vriendjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Bevat
Nijntje en de wolken en 8 andere vrolijke verhalen
Nijntje en de krokodil en 8 andere vrolijke verhalen
Het kampeeravontuur van Nijntje en 8 andere vrolijke verhalen
Titel
Nijntjes avonturen groot en klein : 3 dvd verzamelbox
Naar het werk van
Dick Bruna
Verteller
Pierre Bokma
Taal
Nederlands
Uitgever
Bridge, © 2016
3 dvd-video's
Speelduur
27 x 7 min.
Aantekening
Nederlands en Vlaams gesproken
EAN
8711983964839

Besprekingen

Verzamelbox met 27 afleveringen van een Engelse animatieserie met avonturen van Nijntje in 3D 'stop-motion'-stijl. De korte verhaaltjes waarin Nijntje samen met haar vriendjes de wereld ontdekt zijn uitgevoerd in heldere kleuren. Nijntje, Boris, Snuffie en de anderen spreken en zingen met kinderstemmen, Pierre Bokma is de verteller. Met een duidelijke opbouw, een korte probleemstelling en sympathieke hulp van de volwassenen en de vriendjes wordt Nijntje weergegeven als een vrolijk kind dat leert van de dagelijkse dingen in het leven. Gevoelens zoals angst, blijdschap, verbazing, boosheid en spijt komen aan bod. Er is geen overkoepelend onderwerp behalve avontuurtjes uit het dagelijks leven, zoals kamperen in de tuin, tennissen, balletles, buiten spelen, verloren speelgoed en taart van oma. Uitgezonden door de KRO op Zappelin. Aantrekkelijk en verantwoord vermaak voor kinderen van 2 en 3 jaar.

Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te wo…Lees verder op Wikipedia