Boek
Nederlands

Help, ik kan niet kiezen! : 5 jongens & ik

E. Lockhart (auteur)
+1
Help, ik kan niet kiezen! : 5 jongens & ik
×
Help, ik kan niet kiezen! : 5 jongens & ik Help, ik kan niet kiezen! : 5 jongens & ik

Help, ik kan niet kiezen! : 5 jongens & ik

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Ruby (16, ik-figuur) is u al 37 weken zonder vriendje. Ze kent zo veel leuke jongens dat ze niet weet welke ze moet kiezen. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Relaties
Titel
Help, ik kan niet kiezen! : 5 jongens & ik
Auteur
E. Lockhart
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The treasure map of boys
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009
206 p.
Aantekening
Zelfstandig te lezen vervolg op Het jongensboek
ISBN
9789026126734

Besprekingen

Over Ruby verschenen al twee boeken: 15 jongens, 4 kikkers & ik en Het jongensboek. Haar tienerproblemen en de gevoelens die daarmee gepaard gaan, staan opnieuw centraal in de chicklit Help, ik kan niet kiezen! van Emily Lockhart.
De 16-jarige Ruby, nu al 37 weken zonder vriendje, worstelt met haar ex-vriendinnen, haar nieuwe vriendinnen, jongens, maar vooral met zichzelf. Na het uitlekken van de lijst met jongens in 15 jongens, 4 kikkers & ik is ze bijna al haar vriendinnen kwijt, behalve Nora en Meghan. Ze is het nu stilaan gewoon om genegeerd of uitgespuwd te worden. Ze heeft echter grotere zorgen aan haar hoofd: jongens. Er zijn zoveel leuke jongens op school en ze is haar status van vrijgezel beu. Maar wie moet ze kiezen? Finn, de knapste jongen van het voetbalteam, of Jackson, haar ex-vriendje, die net nu Ruby hem eindelijk vergeten was, zijn relatie met zijn nieuwe vriendin verbreekt? Maar er is ook Gideon, de oudere, knappe, aardige broer van ha…Lees verder
De 16-jarige Ruby worstelt nog steeds met zichzelf, haar klasgenoten en de jongens om haar heen. Ze durft na de affaire met de jongenslijst ('Het jongensboek'*) geen vriendje meer te nemen, maar is wel dagelijks bezig met haar 'vriendloze status'. Op school is ze nog steeds een paria en door haar grote mond is ze ook haar baantje bij de kinderboerderij kwijt. Een baantje bij de schoenenzaak, de bakactie en haar sessie met dokter Z moeten haar er bovenop helpen. Dat dit voor een deel ook lukt, is te zien aan de ontwikkeling die Ruby in dit verhaal doormaakt. Het verhaal is in de ik-vorm geschreven, leest vlot weg, op de voetnoten en tussengevoegde briefjes met bronvermelding na. De verschillende lettertypes maken het wel speels. Net als deel 1 en 2 ademt het verhaal een typisch Amerikaanse sfeer uit, maar de twijfels van Ruby (en haar twee vriendinnen) maken het toch herkenbaar. Vanaf ca. 12 jaar.