Strip
Nederlands

Hoop in bange dagen. Deel vier, Het einde, maar ook een nieuw begin

Emile Bravo (auteur)

Hoop in bange dagen. Deel vier, Het einde, maar ook een nieuw begin

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Terwijl de geallieerden in Normandië zijn geland, staat Kwabbernoot op het punt een trein met een pantsereenheid van de nazi's aan boord op te blazen. Robbedoes stopt hem net op tijd: het is een trein met gedeporteerden! En hij is er zelfs van overtuigd dat hij Felix hoorde roepen vanuit een wagon! Uiteindelijk is het Spip die de Duitse trein opblaast, en zo de dood van Madeleine wreekt, de vrouw
Onderwerp
Wereldoorlog II
Extra onderwerp
Ook voor jongeren
Titel
Hoop in bange dagen. Deel vier, Het einde, maar ook een nieuw begin
Auteur
Emile Bravo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'espoir malgré tout, quatrième partie: Une fin et un nouveau départ
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2022
45 p. : ill.
Aantekening
Volume van de reeks gevonden bij stripinfo.be
ISBN
9789031440054 (paperback)

Besprekingen

Een spannend stripverhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Terwijl de geallieerden in Normandië zijn geland, staat Kwabbernoot op het punt een trein met een pantsereenheid van de nazi’s aan boord op te blazen. Robbedoes stopt hem net op tijd: het is een trein met gedeporteerden! Ballonstrip met gekleurde tekeningen in traditionele striptekenstijl. Émile Bravo (Parijs, 1964) is een wereldberoemde Franse illustrator en stripauteur. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Het boek is het vierde en laatste deel* van de serie: 'Robbedoes — Hoop in bange dagen'.

Over Emile Bravo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ji-Elle

Emile Bravo (Parijs, 18 september 1964) is een Frans stripauteur. Hij is kind van een Spaanse vader, die de dictatuur van Franco ontvluchtte, en een Franse moeder. Hij maakte deel uit van het Atelier des Vosges, samen met verschillende auteurs van L'Association. Zijn eerste strip was Aleksis Strogonov. Vanaf 1999 maakte hij voor het kindertijdschrift Okapi de stripreeks Jules (Les Épatantes Aventures de Jules), waarvan zes delen verschenen. Op scenario van Jean Regnaud tekende Emile Bravo Mijn mama is in Amerika en ze heeft Buffalo Bill ontmoet. In 2008 maakte hij Het dagboek van een fantast, een verhaal van Robbedoes door. In 2019 verscheen het vervolg hierop, Hoop in bange dagen.

Zijn werk werd bekroond met verschillende prijzen.

Bibliografie

  • Aleksis Strogonov (Dargaud) (niet vertaald naar het Nederlands)
  • Fighters : Objectif Peenemünde (scenario: J…Lees verder op Wikipedia