Boek
Nederlands

De speurtocht van Dribbel

Eric Hill (auteur)
+1
De speurtocht van Dribbel
×
De speurtocht van Dribbel De speurtocht van Dribbel

De speurtocht van Dribbel

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dribbels familie heeft een verrassing voor hem bedacht in het park: een speurtocht! Samen met oma gaat Dribbel op zoek naar de aanwijzingen. Wat zal Dribbel te wachten staan als hij de laatste heeft gevonden? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke kleurenillustraties en veel flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Zoektochten, Jarig zijn
Titel
De speurtocht van Dribbel
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Spot's treasures hunt surprise
Uitgever
[Amsterdam]: Van Holkema & Warendorf, © 2020
[12] p. : ill.
ISBN
9789000373581 (hardback)

Besprekingen

Jarige Dribbel gaat met zijn oma naar een pretpark waar een speurtocht is uitgezet. Hij volgt de aanwijzingen in cijfers, en komt zo terecht bij een bootje, een speeltuin, en een treintje. Tot slot wacht er nog een verrassing! Vierkant formaat, hardkartonnen prentenboek over een zeer populair hondje. Het boekje heeft een vriendelijke sfeer: op elke bladzijde genieten allerlei dieren, net als de hoofdpersoon, zichtbaar van de attracties. Ze zijn afgebeeld in vrolijke kleuren, zwart omlijnd tegen een witte achtergrond. Er is veel op te ontdekken. Daaraan werken zeker de talrijke flapjes mee; een tot drie per pagina in diverse vormen en afmetingen. Ze zijn stevig en verbergen nog meer dieren of een uitroep. Dit alles maakt het boek heel aantrekkelijk voor een grote doelgroep. Door de afgeronde hoeken en stevig papier kan het tegen een stootje. Om samen met peuters te bekijken. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.