Boek
Nederlands

Dribbel naar de bieb

Eric Hill (auteur)
+1
Dribbel naar de bieb
×
Dribbel naar de bieb Dribbel naar de bieb

Dribbel naar de bieb

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Dribbel gaat met zijn vader naar de bibliotheek. Er is straks een verkleedfeest! Dribbel levert eerst zijn boeken in en schuift dan aan bij het voorleesuurtje. Hij kan ook gaan knutselen of een boekje lezen in het stiltehoekje. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Bibliotheken, Verkleden
Titel
Dribbel naar de bieb
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Find Spot at the library
Uitgever
[Amsterdam]: Van Holkema & Warendorf, © 2019
[18] p. : ill.
ISBN
9789000365746 (hardback)

Besprekingen

Een nieuwe Dribbel, bekend uit vele uitgaven in allerlei vormen en maten. Ditmaal gaat het koddige hondje met papa naar de bibliotheek. Daar is een voorleesuurtje met verkleedfeest ter ere van Wereldboekendag. Je mag als je favoriete personage! Zo zijn er enkele dieren te herkennen als een bekend sprookjesfiguur. Maar voordat alles begint, moet eerst achter flappen naar Dribbel worden gezocht. Het boekje met dun omlijnde illustraties in sprekende kleuren laat ook enkele bibliotheek gerelateerde activiteiten zien. De eenvoudige tekst in grote zwarte letters sluit goed aan bij wat er te zien is. Uitgevoerd in stevig karton met twee afgeronde hoeken. Een bibliotheekbezoek wordt neergezet als een feestje, met plezier en vriendjes ontmoeten, én de bibliotheek als plek waar je boeken mag lenen komt ook goed naar voren. Al eerder verscheen 'Dribbel houdt van boeken' (2011), waarin het hondje met zijn moeder de bibliotheek bezoekt. Door de speelse aanpak van het onderwerp en de herkenbaarheid…Lees verder

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Lees verder op Wikipedia