Boek
Nederlands

Dribbel naar het ziekenhuis

Eric Hill (auteur)
+1
Dribbel naar het ziekenhuis
×
Dribbel naar het ziekenhuis Dribbel naar het ziekenhuis

Dribbel naar het ziekenhuis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Dribbel gaat naar het ziekenhuis. Op bezoek bij zijn vriendje Tom. Wat is er allemaal te doen en te zien in het ziekenhuis? En waar is Dribbel toch gebleven? Kijk maar eens onder de flapjes. Prentenboek met kleurrijke illustraties en flapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Ziekenhuizen
Titel
Dribbel naar het ziekenhuis
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Find spot at the hospital
Uitgever
Amsterdam: Van Holkema & Warendorf, 2022
[20] p. : ill.
ISBN
9789000382590 (hardback)

Besprekingen

Dribbel gaat met zijn mama naar het ziekenhuis om zijn vriendje Tom op te zoeken die een gebroken been heeft. In het ziekenhuis verliest mama Dribbel uit het oog. Waar is hij nu gebleven? Achter de flapjes verschijnen steeds andere vriendjes en uiteindelijk vinden ze Dribbel in de winkel waar je cadeautjes kunt kopen. Dan gaan ze samen naar vriendje Tom. Een leuke voorbereiding op ziekenhuisbezoek. Achterin het boek worden een aantal dingen uitgelegd aan de hand van duidelijke tekeningen, bijvoorbeeld van een mitella. Dit vierkant kartonnen boekje heeft flapjes die helaas dun en kwetsbaar zijn voor de peuter die nog geen fijne motoriek heeft. De tekeningen zijn kleurrijk en duidelijk omlijnd. Prentenboek met flapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.