Boek
Nederlands

Dribbels eerste paasfeest

Eric Hill (auteur)

Dribbels eerste paasfeest

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De paashaas heeft zes eieren verstopt. Dribbel en Leentje moeten ze opzoeken. Prentenboek met tekeningen in heldere kleuren en opklapbare delen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Dribbels eerste paasfeest
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot's first easter
Uitgever
Houten: Van Reemst, 1999
[22] p. : ill.
ISBN
90-410-0749-0

Besprekingen

De paashaas heeft zes paaseieren in de tuin en het huis verstopt. Terwijl de haas hen begluurt, zoeken Dribbel en Leentje in, onder en achter zakken, kussens en kasten. Een van de gevonden chocolade-eieren bewaren ze voor Dribbels moeder. De tekeningen hebben geen achtergrond en zijn van goedmoedige eenvoud. Grote waterverfvlakken zijn gevangen in dunne contourlijntjes in Oost-Indische inkt. De primaire kleuren worden verzacht door naastgelegen pasteltinten. Ook wordt op soms subtiele wijze met een contour of accentlijn tevredenheid of blijdschap uitgestraald. Op bijna elke rechterpagina is een gedeelte van de tekening op te klappen. Daarachter ligt dan als verrassing al dan niet een ei verscholen. Zowel de ballonnen met gesproken opmerkingen, als de begeleidende tekst heeft een (te) groot, vet lettertype. Stevig gebonden uitgave geschikt voor peuters.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Lees verder op Wikipedia