Boek
Nederlands

Dribbels grote flapjesboek

Eric Hill (auteur)
+1
Dribbels grote flapjesboek
×
Dribbels grote flapjesboek Dribbels grote flapjesboek

Dribbels grote flapjesboek

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Samen met Dribbel leert een peuter diverse dierengeluiden, tegenstellingen, vormen, kleuren en getallen van 1 t/m 10. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur en beweegbare flappen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Dribbels grote flapjesboek
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot's big lift-the-flap book
Uitgever
Amsterdam: Van Holkema & Warendorf, © 2022
[10] p. : ill.
ISBN
9789000380763 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en flapjes leren peuters en jonge kleuters met Dribbel en zijn vriendjes spelenderwijs over kleuren, vormen, cijfers en tegenstellingen. De eerste spread toont vier deuren in rood, geel, blauw en groen. Aan de lezers wordt gevraagd de deur met de juiste kleur te openen en te zien wie daar achter zit. Elk dier is daar vervolgens met een voorwerp in dezelfde kleur aan het werk. De volgende spread gaat over de vormen rechthoek, driehoek, ruit, cirkel en vierkant, en daarna wordt in twee spreads tot tien geteld. Steeds staat er groot een cijfer afgedrukt en achter het flapje is precies dat aantal dingen te vinden. De laatste spread is gewijd aan tegenstellingen, zoals open en dicht en droog en nat. Zo zie je eerst mama kangoeroe in de regen, en als je het flapje met haar kop naar beneden doet het kleintje met een parapluutje in de buidel. De kleurige, eenvoudige, zwartomlijnde tekeningen spreken kleintjes altijd aan. Een…Lees verder

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.