Boek
Nederlands

Dribbels voertuigen geluidenboek

Eric Hill (auteur)
+1
Dribbels voertuigen geluidenboek
×
Dribbels voertuigen geluidenboek Dribbels voertuigen geluidenboek

Dribbels voertuigen geluidenboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Dribbel rijdt in zijn eigen auto, op de fiets, in de trein, in opa’s brandweerwagen en op papa’s tractor. Welke geluiden maken al die voertuigen? Oblong hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en plastic paneel met geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Vervoermiddelen
Titel
Dribbels voertuigen geluidenboek
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Spot's noisy things that go
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2016
12 p. : ill.
ISBN
9789000352777 (hardback)

Besprekingen

Het bekende hondje Dribbel maakt een ritje in diverse voertuigen: een auto, tractor, fiets, brandweerwagen en trein. De stevig uitgevoerde, glanzend hardkartonnen uitgave heeft rechts een hardplastic paneel met plaatjes van de vijf voertuigen, die door erop te drukken een realistisch geluid laten horen van het betreffende voertuig. In het paneel zijn de vervangbare batterijen verwerkt. Elke plaat over twee pagina’s wordt begeleid door twee eenvoudige zinnen, waarin word gevraagd welk geluid het voertuig maakt. De kleurige illustraties waarop Dribbel en zijn vriendjes in actie zijn te zien, zijn neergezet in dunne lijnen en vrolijke kleuren. Het verhaal begint en eindigt aan de binnenzijden van het omslag. De uitgave zal zijn weg zeker vinden naar een breed publiek vanaf ca. 2 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Lees verder op Wikipedia