Boek
Nederlands

Het ontdekboek van Dribbel : over kleuren, vormen en getallen

Eric Hill (auteur)
+1
Het ontdekboek van Dribbel : over kleuren, vormen en getallen
×
Het ontdekboek van Dribbel : over kleuren, vormen en getallen Het ontdekboek van Dribbel : over kleuren, vormen en getallen

Het ontdekboek van Dribbel : over kleuren, vormen en getallen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dribbel en zijn vriendjes ontdekken kleuren en vormen en leren tellen. Prentenboek met hardkartonnen pagina's en illustraties in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Het ontdekboek van Dribbel : over kleuren, vormen en getallen
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My big book of Spot
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2018
[16] p. : ill.
ISBN
9789000363216 (hardback)

Besprekingen

Groot formaat prentenboek met acht stevige kartonnen pagina's en afgeronde hoeken. Wie kent niet het vriendelijke hondje Dribbel met zijn vrienden het nijlpaard Leentje, de aap Steven en de krokodil Tom? Met Dribbel en zijn vriendjes leer je in dit boek over kleuren, vormen en getallen. Er zijn allerlei voorbeelden te zien van de betreffende kleur (rood-appel; geel-banaan; groen-gras; blauw-lucht); de eerste vier bladzijdes gaan over een kleur, daarna volgen nog een bladzijde met zwart en wit, en een met andere kleuren (roze, paars, grijs, oranje en bruin). Dribbel en zijn vriendjes zijn vervolgens vier bladzijden met vormen bezig (driehoek, vierkant, rond en rechthoek) en er zijn drie spreads voor de getallen, een tot en met tien. Tot slot worden alle drie de onderwerpen nog eens herhaald. Alle gestileerde illustraties staan tegen een witte achtergrond. De voorbeelden van kleuren en vormen zijn niet altijd even handig gekozen; een stoel is niet per definitie blauw en een boterham is …Lees verder

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.