Boek
Nederlands

Kerst met Dribbel

Eric Hill (auteur)
+1
Kerst met Dribbel
×
Kerst met Dribbel Kerst met Dribbel

Kerst met Dribbel

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Dribbel viert het kerstfeest met zijn vrienden en familie. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige illustraties in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Kerst met Dribbel
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot's Christmas
Uitgever
Houten: Kitt /Unieboek, 2004
[12] p. : ill.
ISBN
90-410-1405-5

Besprekingen

Nu de winter voor de deur staat, is niks gezelliger dan je te verwarmen aan een heerlijk verhaal dat de kerstsfeer dichterbij brengt. Al is het ene verhaal natuurlijk heerlijker dan het andere...

Voor hele jonge kinderen is Kerst met Dribbel een aanrader. In dit boekje vertelt Eric Hill op de hem bekende manier hoe het hondje Dribbel zich voorbereidt op het kerstfeest. Kerstkaartjes, cadeautjes, een kerstsok, een kerstboom en zelfs een kerststol komen hierbij ter sprake, al vraag ik me af of dit laatste woord door Vlaamse kinderen wel zal begrepen worden. Ook Vrolijk kerstfeest, kleine beer! is bedoeld voor hele jonge kinderen en het vertelt het verhaal van opa beer en kleine beer die met Kerstmis gezellig in familiekring bij elkaar zitten. Maar dan ontdekt kleine beer dat hij geen cadeautje heeft voor opa. Hij gaat er stiekem eentje zoeken. Het verhaal zelf hangt een beetje warrig aan elkaar en het is eerder anekdotisch, maar de lieve beren met hun typisch mensel…Lees verder
Hardkartonnen prentenboekje in oblongformaat over het hondje Dribbel dat het kerstfeest voorbereidt. Hij zingt kerstliedjes, versiert de kerstboom, bakt een kerststol en koekjes, tekent kerstkaarten, pakt zelf cadeautjes in en zet melk en koekjes klaar voor de kerstman. Dan wensen zijn ouders hem een gelukkig kerstfeest en zit zijn kerstsok vol cadeautjes. De tekst is eenvoudig en vult de illustraties aan. De illustraties in felle kleuren zijn eenvoudig en lopen door over twee bladzijden. De figuren zijn regelmatig maar half te zien b.v. zonder onderlijf. De dieren gedragen zich als mensen. Op de laatste bladzijde van het verhaal is niet duidelijk dat het om de volgende dag gaat. Vreemd dat Dribbel zelf cadeautjes inpakt, want normaal leert men jonge kinderen dat de kerstman de cadeautjes brengt en pakt het kind dus niet zelf in. Het boekje heeft geplastificeerde bladzijden en twee afgeronde hoeken. Een weinigzeggend kerstverhaaltje voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Lees verder op Wikipedia