Boek
Nederlands

Kiekeboe, Dribbel!

Eric Hill (auteur)
+1
Kiekeboe, Dribbel!
×
Kiekeboe, Dribbel! Kiekeboe, Dribbel!

Kiekeboe, Dribbel!

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Dribbel speelt verstoppertje. Welk dier verbergt zich achter het laken, onder de bloempot, achter het gordijn, onder het tafelkleed...? Flapjesboek met geluidseffecten.
Extra onderwerp
Kartonboeken, geluid, prentenboeken
Titel
Kiekeboe, Dribbel!
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot's noisy peek-a-boo
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Het Spectrum, 2013
[10] p. : ill.
ISBN
9789000322831 (hardback)

Besprekingen

In het eenvoudige verhaal speelt Dribbel verstoppertje. Hij vindt achtereenvolgens de poes achter de waslijn, de kikker achter de bloempot, een vogeltje achter het gordijn en een muis onder de tafel achter het kleed. Op de laatste bladzijde - er zijn in totaal vijf spreads - komt Dribbel blij bij mama binnengerend. Oblong hardkartonnen prentenboek in fors formaat met twee afgeronde hoeken en flappen en aan de rechterkant een hardplastic paneel met geluidsknoppen. Over dubbele pagina's zijn de bekende eenvoudige tekeningen in felle kleuren gedrukt. Achter elke flap (gemaakt van vrij dun karton) zit het desbetreffende dier verstopt; aan de binnenkant van de flap staat de naam van het dier en het geluid. De linkerbladzijde vertelt waar Dribbel zoekt in twee à drie regels tekst in grote letter. De afbeelding onder de flap wordt herhaald op de geluidsknoppen rechts, die (vrij schel) het betreffende geluid laten horen. De batterij zit verwerkt in het dikke achterplat; vermeld wordt hoe de b…Lees verder

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.