Boek
Nederlands

Leer vormen met Dribbel

Eric Hill (auteur)
+1
Leer vormen met Dribbel
×
Leer vormen met Dribbel Leer vormen met Dribbel

Leer vormen met Dribbel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dribbel laat allerlei voorwerpen zien die dezelfde vorm hebben: cirkels, vierkanten, driehoeken en sterren. Welke vormen zijn er nog meer? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in vrolijke kleuren en halfronde tabs. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
Leer vormen met Dribbel
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot's favourite shapes
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2015
[10] p. : ill.
ISBN
9789000343935 (hardback)

Besprekingen

Al meer dan dertig jaar groeien peuters, kleuters en hoogstwaarschijnlijk ook hun ouders op met het vrolijke hondje Dribbel, een creatie van Eric Hill (1927-2014). In dit vierkante hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken leren kinderen samen met Dribbel verschillende vormen herkennen en benoemen aan de hand van eenvoudige voorwerpen die meestal aansluiten bij de belevingswereld van kleine kinderen. Cirkel, vierkant, driehoek en sterren komen elk op een dubbele pagina aan bod. Op de laatste pagina wordt nog een aantal vormen toegevoegd, zoals ruit, hart, ovaal en rechthoek. Aan de boven- en zijkant steken halfronde tabs uit die verwijzen naar de betreffende vorm. Op de linkerpagina staat bv. Dribbel met een bal die de cirkel vertegenwoordigt en aan de rechterzijde zijn dan de zon, ballonnen en een ronde klok te zien. De namen van de voorwerpen zijn erbij gedrukt. De pagina's zijn glad en afwasbaar, de illustraties vrolijk, kleurig en duidelijk. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Leer vormen met Dribbel

De kartonboekjes van Dribbel veranderen nooit. Handig van formaat met levendige kleuren, maar zo voorspelbaar. Ditmaal toont Dribbel op de linkerkant van de dubbele pagina een voorwerp in de vorm van een cirkel, een vierkant, een driehoek of een ster en op de rechterpagina staan dan voorwerpen die dezelfde vorm hebben. Dus links staat een cirkel en rechts staan er ballonnen, een bal, de zon, een klok. Of Dribbel krijgt op de linkerkant een cadeau in de vorm van een vierkant en dan staan er rechts een boek, blokken, een schilderij in dezelfde vorm. Zo kunnen de kinderen dezelfde vormen herkennen en ontwikkelen ze hun ruimtelijke begrippen. 


Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Lees verder op Wikipedia