Boek
Nederlands

Ontdek woordjes met Dribbel : schuif en ontdek

Eric Hill (auteur)
+1
Ontdek woordjes met Dribbel : schuif en ontdek
×
Ontdek woordjes met Dribbel : schuif en ontdek Ontdek woordjes met Dribbel : schuif en ontdek

Ontdek woordjes met Dribbel : schuif en ontdek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Op de schuifjes in dit boek staan plaatjes, bijvoorbeeld een knuffelbeer of een zeilboot. Door de schuifjes te bewegen, leer de lezer woorden als 'knuffel' en 'beer' of 'zeil' en 'boot’.
Onderwerp
Woorden leren
Titel
Ontdek woordjes met Dribbel : schuif en ontdek
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot's fun first words : a slide-and-see book
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
[10] p. : ill.
ISBN
9789000308958 (hardback)

Besprekingen

In Ontdek woordjes met Dribbel leren Dribbel en zijn vriendjes je peuter enkele nieuwe woorden aan. Hoewel dit boek weinig tekst bevat, is er toch sprake van een zeker verhaalverloop. Dribbel, Steven, Tom en Leentje komen een voor een aan bod; voor elk van hen worden twee opeenvolgende pagina’s voorzien. Het betreffende personage wordt gepresenteerd, telkens volgens hetzelfde stramien: ‘Dit is...’. Daaronder zien we de afbeelding van het personage op een stevig kartonnen schuifje. Door dit schuifje te bewegen, komt de begroeting tevoorschijn: ‘Hallo...’. Op deze manier worden ook Dribbels vriendjes voorgesteld en begroet. Vervolgens komen we over elk van hen wat meer te weten. Met welk speelgoed speelt Steven het liefst? Wat eet Tom graag? Wat ziet Leentje allemaal in het park? Waarvan houdt Dribbel? Per personage worden er vier woorden aangereikt. Deze woorden staan afgebeeld op de kartonnen schuifjes. Door de schuifjes van links naar rechts te bewegen, komen woorden als 'blau…Lees verder
Dit vierkante kartonboek met afgeronde hoeken in de bekende serie over het hondje Dribbel is een hulpmiddel om woordjes te leren. Het boek heeft niet echt een verhaal, maar is thematisch opgebouwd. Dribbel en zijn vriendjes laten om de beurt iets zien: wat ze graag eten, waarmee ze graag spelen, wat ze in het park zien. Op elke bladzijde kun je kaartjes heen en weer schuiven zodat eerst het linkerwoord (meestal een bijvoeglijk naamwoord), en dan het rechterwoord (een zelfstandig naamwoord) te lezen is. Op het schuifje staat een illustratie van het rechts geschreven woord of van de woordcombinatie. Tom de krokodil laat bijvoorbeeld zien wat hij graag eet: oranje wortel (op het schuifje wortelen), lekker ijs (op het schuifje een ijsje), zoete appels (op het schuifje appels) en mokkataart (op het schuifje een punt taart). Opvallend is dat de eenvoudige, omlijnde tekeningen en het karton geschikt zijn voor jonge kinderen, maar dat de afgedrukte woordjes voor hen vaak nog te moeilijk zijn…Lees verder

Ontdek woordjes met Dribbel

Stevig kartonboek met heel dikke pagina's over de vriendjes van Dribbel. Elke dubbele pagina gaat over een ander vriendje van Dribbel en bevat vijf kaartjes die je in een uitsparing kan verschuiven. Op het kaartje een afbeelding, eronder het woord. De verschuifbare kaartjes zeggen meer over het vriendje. De peuters hebben niets aan de woorden die er staan. Ze kunnen beter zelf zeggen dat het een houten trein is of een lieve eend. Wel leuk om de fijne motoriek te oefenen.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.