Boek
Nederlands

Vrolijk kerstfeest, Dribbel!

Eric Hill (auteur)
+1
Vrolijk kerstfeest, Dribbel!
×
Vrolijk kerstfeest, Dribbel! Vrolijk kerstfeest, Dribbel!

Vrolijk kerstfeest, Dribbel!

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dribbel en zijn vriendjes krijgen mooie kerstcadeaus. Kun jij raden wat er in de pakjes zit? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en paginagrote flappen. Vanaf ca. 1 jaar.
Onderwerp
Cadeautjes
Titel
Vrolijk kerstfeest, Dribbel!
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Happy Christmas, Spot!
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011
[8] p. : ill.
ISBN
9789000303304 (hardback)

Besprekingen

Hondje Dribbel en zijn vriendjes worden verwend met Kerstmis in dit vierkante, stevig uitgevoerde dreumesboek met hardkartonnen bladzijden. Eerst wordt een cadeau mooi ingepakt, met strik en al getoond op de kleurige, dunomlijnde afbeeldingen. Aan de hand van de vorm kan geraden worden wat er in zit. Bij het openklappen van een paginagrote flap, wordt het betreffende figuurtje zichtbaar, blij met het uitgepakte cadeau, bijvoorbeeld Dribbel op zijn nieuwe fiets. De tegenoverliggende pagina's tonen steeds een sfeervol kersttafereel als een kerstboom of een gevulde kerstsok. Ten slotte is er een overzichtsplaat met alle vriendjes, buitenspelend met hun nieuwe speelgoed. De platen lopen door aan de binnenzijde van het omslag. De tekst is summier, begeleidt wat er te zien is en wat de bedoeling is ('Kijk achter de flap!'), en wenst elk figuurtje een vrolijk kerstfeest. De kleurige omslagillustratie tegen een glimmend gouden achtergrond maakt de uitgave opvallend en aantrekkelijk. Goed afge…Lees verder

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.