Dvd
Nederlands

Klem. Het complete eerste seizoen

Frank Ketelaar (regisseur), Shariff Korver (regisseur), Albert Jan Van Rees (regisseur)
De dochter van belastinginspecteur Hugo is een hartsvriendin van de dochter van een gevaarlijke crimineel. Zo komt Hugo ongewild in de criminele wereld terecht.
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Entertainment, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
10 x 50 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels, Nederlands
EAN
8711983965621

Besprekingen

Dramaserie van Frank Ketelaar (Overspel). Hugo (Barry Atsma) is sinds twee jaar weduwnaar. Hij heeft een hoge functie bij de belastingdienst en probeert zijn twee dochters een gewoon leven te geven. De achtjarige Suzan is dikke vriendinnen met de dochter van gevaarlijke crimineel Marius Milner (Jacob Derwig), die net uit de gevangenis is vrijgelaten. Zo komt het dat Hugo per ongeluk het leven van Marius redt en langzamerhand ongewild in de criminele wereld verzeild raakt. Hans Beerekamp (NRC 20-1-'17) schrijft na de eerste aflevering: '(...) Er wordt goed gespeeld en gefilmd: in een onheilspellend welgesteld Amsterdam met nachtmerrietrekjes waant niemand zich veilig. (...) Het scenario lijkt iets minder geraffineerd dan dat van Overspel, maar dat kan nog heel goed bijtrekken. Door de expliciete verwijzingen naar het gewelddadige misdaadmilieu is een vergelijking met de serie Penoza (KRO) wellicht nog eerder van toepassing (...) het is misschien een beetje voorbarig er iets van te vind…Lees verder

Over Frank Ketelaar

Frank Ketelaar (Amsterdam, 15 maart 1960) is een Nederlands scenarioschrijver en regisseur.

Biografie

Na het vwo ging hij Nederlands studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie brak hij af omdat hij popmuzikant wilde worden. Hij speelde onder andere gitaar in new wave popband The Dutch. Later werd hij componist in het theater.

Ketelaar studeerde daarna 'scenario en regie' aan de Filmacademie. Zijn afstudeerproject was De gelukkige vuilnisman (1991, VARA). Op de Filmacademie werkte hij samen met Maarten Treurniet en Joram Lürsen. Voor beiden schreef hij hun eindexamenfilm, respectievelijk Het nadeel van de twijfel en De Finales.

Sinds 1992 is Ketelaar voornamelijk werkzaam als scenarist. In 2006 verscheen zijn debuutroman Avond aan Avond.

Privé

Ketelaar is getrouwd en heeft drie kinderen.

Lees verder op Wikipedia