Strip
Nederlands

Wie is wie?

Gerard Leever (auteur)
+1
Wie is wie?
×
Wie is wie? Wie is wie?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ieders lievelingsstrip uit Tina In dit 17e deel beleeft de bekende tweeling uit het weekblad Tina weer de gekste avonturen
Onderwerp
Tweelingen
Extra onderwerp
humor, meisjes
Titel
Wie is wie?
Auteur
Gerard Leever
Taal
Nederlands
Uitgever
Oosterhout: Uitgeverij L, © 2020
48 p. : ill.
Aantekening
Bekend van Tina
ISBN
9789088865879 (paperback)

Besprekingen

Zeventiende strip over de zussen Suus en Sas. Variaties op hetzelfde: in alle delen is Suus vooral (nog steeds) verliefd op de 'friethunk' de jongen die in de snackbar de friet klaarmaakt. Ze dagdroomt over hem, bezoekt hem of probeert hem los te laten. Sas ziet af en toe een andere hunk. Ze gaan naar school, naar de kermis, de oliebollenkraam of een popconcert. Zeer mild allemaal; geen geweld, geen bloot, geen politiek, geen lastige kwesties, geen ruzie. Er gebeurt eigenlijk vrij weinig. Korte stripjes: soms van één bladzijde, soms van enkele (twee à drie) bladzijden. Het album kan los van andere delen gelezen worden, dus geen vervolg op het vorige deel, 'Bad hairday' (2019)*. De strip verschijnt al geruime tijd wekelijks in de Tina en is erg populair.

Over Gerard Leever

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Gerard Leever (Naarden, 30 april 1960) is een Nederlands striptekenaar en schrijver. Hij publiceert onder het pseudoniem Gleever. Gleever is een van de meest actieve jeugdstriptekenaars van Nederland. Hij is Nederlands langstlopende dagboektekenaar.

Biografie

  • In zijn militairediensttijd begon hij een getekend dagboek bij te houden. Sinds 1980 wordt Gleevers Dagboek gepubliceerd in Striprofiel, Stripschrift en Eppo. Hiervan verscheen in 1996 een album waarvoor hij de Stripschappenning kreeg (album van het jaar 1997).
  • In 1981 begon hij de puzzelpagina van Eppo te maken.
  • 1982 - Lid van de striptekenaarscollectief Studio Arnhem. Hier maakte hij Ernst Vrolijk op teksten van Hanco Kolk.
  • In 1983/1985 verving hij Uco Egmond als tekenaar van Eppo.
  • 1984/1985 - De Vloek van Bangebroek voor Robbedoes.
  • 1985/1986 - Samen met tekstschrijver Jan van Die maakte …Lees verder op Wikipedia