Strip
Nederlands

De Kampioentjes presenteren : de veertiende omnibus

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (medewerker)
+1
De Kampioentjes presenteren : de veertiende omnibus
×
De Kampioentjes presenteren : de veertiende omnibus De Kampioentjes presenteren : de veertiende omnibus

De Kampioentjes presenteren : de veertiende omnibus

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Ontdek in deze veertiende omnibus de favoriete verhalen van de Kampioentjes: Kampioentjes verliefd (66), Supermarkske is weer fit (67), De pil van Pol (68), Vertongen Vampier (69) en Fernand gaat trouwen (70).
Bevat
Kampioentjes verliefd
Supermarkske is weer fit
De pil van Pol
Vertongen vampier
Fernand gaat trouwen
Onderwerp
Voetbal
Titel
De Kampioentjes presenteren : de veertiende omnibus
Auteur
Hec Leemans
Medewerker
Tom Bouden
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2022
[160] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002275463 (paperback)

Besprekingen

In België loopt al sinds begin jaren negentig de tv-serie 'F.C. De Kampioenen'. Een soap rondom een voetbalclub, de spelers, hun vrouwen, de voorzitter etc. in een typisch Belgisch dorp. Van deze zeer succesvolle serie verschijnen ook regelmatig stripalbums met dezelfde hoofdpersonen en decors. In Nederland is de serie wel bekend, maar heeft die niet de impact zoals in Vlaanderen. Vele uitdrukkingen en situaties zijn typisch Vlaams en niet altijd te begrijpen voor de Nederlandse lezers. Dit album is een bundeling van vijf verhalen waarin de kinderen een centrale rol spelen.

Over Hec Leemans

CC BY 3.0 - Foto van/door Krisdisk

Hector (Hec) Leemans (Temse, 28 januari 1950) is een Vlaamse striptekenaar en -auteur.

Biografie

Leemans' eerste commerciële strip was een gagreeks rond Circus Maximus, begonnen in 1969. Deze strips verschenen in het Nederlandse stripblad Eppo (1977) en later ook in Robbedoes en in het weekblad Suske en Wiske.

Hij is vooral bekend van de stripreeks Bakelandt. Het eerste verhaal in deze reeks verscheen vanaf 20 oktober 1975 in de kranten Het Laatste Nieuws en De Nieuwe Gazet. Voor de scenario's was Daniël Jansens verantwoordelijk, maar na de dood van deze laatste nam Leemans ook de scenario's voor zijn rekening. In 1990 begon hij met twee nieuwe reeksen: Nino, getekend door Dirk Stallaert, en Kowalsky. In 1997 maakte Leemans een stripreeks met de figuren van de Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Mede dankzij de enorme populariteit van de televisieserie, werd ook dez…Lees verder op Wikipedia

Suggesties