Strip
Nederlands

Gratis goud

Henk Kuijpers (auteur)
+1
Gratis goud
×
Gratis goud Gratis goud
In de reeks:
Franka; 25
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Titel
Gratis goud
Auteur
Henk Kuijpers
Taal
Nederlands
Uitgever
Benneveld: Uitgeverij Franka, © 2021
47 p. : ill.
ISBN
9789076706924 (paperback)

Besprekingen

Het vijfentwintigste stripboek in de Franka-serie. Franka krijgt een eenvoudig klusje aangeboden, maar dat blijkt het niet te zijn. Ze wordt gevraagd om langs te komen bij het filmmuseum in Amsterdam, want er is iets bijzonders opgedoken. Iemand heeft in 1935 een filmpje gemaakt hoe Amsterdam er in 1975 uit zou zien.‘Gratis goud’ is getekend in een strakke doch vlotte stijl die overeenkomsten vertoont met de klare lijn, en is geschreven in toegankelijke taal met aandacht voor historische details. Ballonstrip in kleur.Henk Kuijpers (Haarlem, 1946) schrijft en tekent sinds 1974 de stripserie Franka.

Over Henk Kuijpers

Henk Kuijpers (Haarlem, 10 december 1946) is een Nederlands stripauteur, die vooral bekend is geworden door de reeks Franka. Zijn werk vertoont overeenkomsten met de klare lijn-stijl van Hergé.

Van student tot striptekenaar

Student Henk Kuijpers merkt dat hij voor loopt met zijn studie sociologie. Het geeft hem meer tijd om zich te wijden aan zijn hobby, het tekenen van strips. Een van de projecten is een stripverhaal over een filmmaatschappij. Een van de personages is een roodharige secretaresse. Na zijn afstuderen in 1973 besluit Kuijpers met zijn verhaal naar het stripweekblad Pep te gaan. Daar is men erg enthousiast over het werk van de jonge tekenaar. Er worden twee korte verhaaltjes van hem gepubliceerd, de eerste eind 1973 en de volgende begin 1974. Tegelijkertijd publiceert hij in het enige nummer van Baberiba.

De geboorte van Franka

Lees verder op Wikipedia