Strip
Nederlands

Operatie Roofmoord

Henk Kuijpers (auteur)
+1
Operatie Roofmoord
×
Operatie Roofmoord Operatie Roofmoord

Operatie Roofmoord

In de reeks:
Franka; 24
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Titel
Operatie Roofmoord
Auteur
Henk Kuijpers
Taal
Nederlands
Uitgever
Benneveld: Uitgeverij Franka, © 2019
47 p. : ill.
ISBN
9789076706894 (paperback)

Besprekingen

Het 24ste deel in de reeks 'Franka', een van de kwaliteitsstrips van Nederlandse bodem. In de ontknoping van dit avontuur waarbij Franka in een grot voor de Canarische eilanden op het spoor kwam van een grote geldroof in 1948, blijkt een Amerikaanse generaal in financiële problemen het op een akkoordje te hebben gegooid met een Duitse ingenieur, wat natuurlijk extreem gevoelig ligt zo vlak na de Tweede Wereldoorlog. De scènes uit het verleden worden met groot gevoel voor detail neergezet en lezen als een thriller. Maar dat heeft wel een nadeel en dat is dat Franka zelf meer een vertelster dan een handelende detective is geworden. Dat is misschien wat jammer, maar de grote aantrekkingskracht van deze stripreeks zijn de grafische talenten van Kuijpers en zijn nauwgezette gevoel voor historische correctheid. En die aspecten zijn nog steeds tiptop in orde en bijzonder aantrekkelijk. Vervolg op 'Geheim 1948' (2016)*. De strip werd al voorgepubliceerd in de nieuwe versie van het stripblad E…Lees verder

Over Henk Kuijpers

Henk Kuijpers (Haarlem, 10 december 1946) is een Nederlands stripauteur, die vooral bekend is geworden door de reeks Franka. Zijn werk vertoont overeenkomsten met de klare lijn-stijl van Hergé.

Van student tot striptekenaar

Student Henk Kuijpers merkt dat hij voor loopt met zijn studie sociologie. Het geeft hem meer tijd om zich te wijden aan zijn hobby, het tekenen van strips. Een van de projecten is een stripverhaal over een filmmaatschappij. Een van de personages is een roodharige secretaresse. Na zijn afstuderen in 1973 besluit Kuijpers met zijn verhaal naar het stripweekblad Pep te gaan. Daar is men erg enthousiast over het werk van de jonge tekenaar. Er worden twee korte verhaaltjes van hem gepubliceerd, de eerste eind 1973 en de volgende begin 1974. Tegelijkertijd publiceert hij in het enige nummer van Baberiba.

De geboorte van Franka

Lees verder op Wikipedia