Of heb ik het verzonnen?

Herman Koch (auteur), Wanda Reisel (auteur)
Briefwisseling tussen Herman Koch (1953) en Wanda Reisel (1955) over hun schrijverschap, met herinneringen aan hun jeugdjaren en aan vakanties die zij met een vriendengroep doorbrachten in Zeeuws-Vlaanderen.
Titel
Of heb ik het verzonnen?
Auteur
Herman Koch Wanda Reisel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Das Mag Uitgevers, 2017
320 p. : ill.
ISBN
9789492478443 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De schrijvers Herman Koch (1953) en Wanda Reisel (1955) kennen elkaar al uit hun schooltijd (1969-1972) aan het Spinoza Lyceum in Amsterdam. Sindsdien zijn ze elkaar niet uit het oog verloren. In verschillende perioden hebben ze met elkaar gecorrespondeerd. In de jaren 1986-1988 staan beiden aan het begin van hun schrijfcarrière. Ze wisselen ervaringen uit over hun metier, hun eerste contacten met uitgevers, hun favoriete schrijvers. Ze informeren elkaar over de romans waaraan zij werken en geven commentaar op elkaars werk. In de jaren 2011-2013 pakken ze de draad weer op. De brieven worden persoonlijker, openhartiger. In hun tienerjaren gingen ze met hun vriendengroep naar een huisje in Zeeuws-Vlaanderen. De herinneringen aan die turbulente tijd blijken veel voor Koch en Reisel te betekenen. Ze activeren elkaars geheugen en dat brengt naast mooie herinneringen ook een pijnlijke gebeurtenis aan het licht. Deze uitgave bevat hun brieven, een paar foto’s en wat informatie over beide sch…Lees verder

Over Herman Koch

CC BY 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Herman Huibert Koch (Arnhem, 5 september 1953) is een Nederlandse televisie- en radiomaker, acteur en schrijver. Als acteur is Koch vooral bekend van de televisieserie Jiskefet.

Biografie

Koch werd geboren in Arnhem en verhuisde met zijn ouders op zijn tweede naar Amsterdam-Zuid. Zijn middelbare school begon hij op het Montessori Lyceum, en hij werd aldaar wegens wangedrag verwijderd.

Hij is bekend als televisiemaker en acteur in de televisieserie Jiskefet, schrijver van romans en korte verhalen, en is columnist voor onder andere de Volkskrant. In de jaren 80 maakte hij sketches en parodieën voor het radioprogramma Borát, die hijzelf in een interview in NRC Handelsblad omschreef als 'interviews met mezelf'. In 2005 schreef hij het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij is getrouwd met schrijfster Amalia de Tena . Samen hebben zij een zoon.

Zijn literaire romandebuut was Lees verder op Wikipedia