Boek
Nederlands

Boe doet de koe

Jan Maillard (auteur)

Boe doet de koe

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Bumba en zijn vriendjes in de circustent aan het oefenen zijn, horen ze heel hard ‘boe’. Buiten staat een trieste koe, die is verdwaald. Hoe maken ze het koetje weer blij? Vierkant prentenboek over gevoelens. Met kartonnen pagina's gedrukt op foam, felgekleurde illustraties, flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Gevoelens
Titel
Boe doet de koe
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2019
[14] p. : ill.
ISBN
9789462773653 (hardback)

Besprekingen

Aan de hand van het verhaaltje van een ontsnapte koe, legt Bumba gevoelens uit. Op elke spread staat een zesregelige zwartgedrukte tekst waarin een of twee ‘gevoelens’ wit zijn gemarkeerd. De gevoelens zijn ruim gedefinieerd, van bang, triest en nieuwsgierig naar moe, honger en dorst. Stevig vierkant hardkartonnen prentenboek uit de serie over clown Bumba en zijn vriendjes, bekend van televisie, uitgebreide merchandising en een succesvolle theatershow. Op elke pagina bevindt zich een flapje. In de tekst worden vragen gesteld, die na omdraaien van het flapje beantwoord worden. Dit moedigt aan om te zoeken. De op peuters gerichte illustraties zijn in de bekende Bumba-animatiestijl getekend. De tekst op rijm, zes regels per spread, is vriendelijk van toon maar erg clichématig en het rijm is nogal geforceerd en gezocht (‘De koe kauwt rustig en traag / Al het gras eet ze op, helemaal tot aan de haag!’) Peuters zullen hier weinig last van hebben, zij zullen vooral geïnteresseerd zijn in de …Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia