Boek
Nederlands

De babysit

Jan Maillard (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Bumba naar een feest gaat, past Nanadu op de kleintjes. Als ze een verhaal wil voorlezen, is het boek verdwenen! En bij bezoeken aan de speeltuin, de film en het strand gebeurt er iets soortgelijks. Help je haar zoeken? Hardkartonnen prentenboek met kleurrijke illustraties en zoekopdrachten, met oplossingen onder flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Babysitten
Extra onderwerp
Babysitters, prentenboeken
Titel
De babysit / creation Jan Maillard
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2019
[16] p. : ill.
Aantekening
Met flapjes
ISBN
9789462774001 (hardback)

Besprekingen

Als Bumba en zijn vrienden naar een feest gaan, past Nanadu op de kleintjes. Na een dansje wil ze een verhaal voorlezen, maar het boek is verdwenen! Als ze de speeltuin bezoeken, raakt ze tot haar grote schrik twee kinderen kwijt. Ook als ze vervolgens naar o.a. de film en het strand gaan, gebeurt er iets soortgelijks. Telkens roept ze de lezer/kijker op om haar te te helpen met zoeken. Als ze tenslotte met de bus naar huis gaan, is iedereen in slaap gevallen. En thuisgekomen zijn de kinderen het geheel met elkaar eens: Nanadu is de leukste babysit(ter) van de hele wereld. Vriendelijk interactief verhaal met op elke spread een of twee zoekopdrachten. De oplossing is te vinden onder een flapje, die op elke pagina te vinden is. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. De vrolijke, felgekleurde illustraties in de stijl van de Bumba-animaties beslaan dubbele pagina’s. Een van de vele hardkartonnen peuterboekjes over het clowntje Bumba, vooral bekend van het gelijk…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia