Boek
Nederlands

Lust jij dat?

Jan Maillard (auteur)

Lust jij dat?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De vriendjes van aapje Poppa komen een dagje spelen. Poppa's vader en moeder nemen steeds lekker fruit mee. Maar Poppa lust geen fruit. Tenminste, dat denkt hij. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met felgekleurde tekeningen en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Fruit
Titel
Lust jij dat?
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2017 | Andere uitgaven
[14] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Bumba
ISBN
9789462772878 (hardback)

Besprekingen

Bumba en nog meer vriendjes van aapje Poppa komen een dagje spelen. Ze gaan picknicken in het bos, naar een speeltuin en ook nog zwemmen. Poppa’s vader en moeder nemen steeds allerlei lekker fruit mee: druiven, peren, ananas, kersen. Maar Poppa lust geen fruit. Tenminste, dat denkt hij. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken en op elke pagina een flapje. De vrolijke, felgekleurde illustraties beslaan dubbele pagina’s. Ze bestaan uit grote, egale vlakken met simpele, zwartomlijnde vormen en figuren en weinig details. De korte tekst staat in een vetgedrukte ronde letter in de illustraties en bevat steeds een vraag. Het antwoord daarop is te vinden achter de flapjes, die vrij kwetsbaar zijn. Deeltje uit een serie hardkartonnen boekjes over het clowntje Bumba, bekend van het gelijknamige populaire peuterprogramma op Ketnet en Z@ppelin. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia