Boek
Nederlands

Op de boerderij

Jan Maillard (auteur)

Op de boerderij

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bumba en zijn vrienden vinden het leuk om een dagje op de boerderij van boer Staf te passen. Maar er moet wel hard gewerkt worden! De vrienden voeren de kippen, melken de koeien, wassen de varkens en repareren het hek. Hardkartonnen prentenboek met felgekleurde tekeningen en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Boerderijen
Titel
Op de boerderij / creation Jan Maillard
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2020
[14] p. : ill.
ISBN
9789462774803 (hardback)

Besprekingen

Bumba en zijn vrienden passen op de boerderij, zodat boer Staf en zijn vrouw een dagje naar zee kunnen gaan. Boer Staf heeft op een lijst geschreven wat er allemaal moet gebeuren: de kippen voeren en eieren rapen, de stallen schoonmaken, de varkens wassen, de koeien melken en het hek repareren. Het is hard werken op de boerderij! Hoog, smal hardkartonnen prentenboek uit de serie over clown Bumba en zijn vriendjes, bekend van televisie, uitgebreide merchandising, een succesvolle theatershow en vele peuterboeken. Per spread zijn er vier flapjes in allerlei vormen en afmetingen, waarachter een plaatje verstopt zit. In de tekst worden vragen gesteld, die na omdraaien van het flapje beantwoord worden. Dit moedigt aan om te zoeken. De op peuters gerichte illustraties zijn in felle, primaire kleuren ingekleurd en zwart omlijnd. Het verhaaltje is niet bijzonder, maar is redelijk informatief over de dieren en werkzaamheden op de boerderij. Peuters zullen vooral geïnteresseerd zijn in de herken…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia