Boek
Nederlands

Op het potje

Jan Maillard (andere)
+1
Op het potje
×
Op het potje Op het potje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bumba wil graag dat Babilu op het potje gaat. Maar Babilu gebruikt het potje liever als helm, of als opstapje om koekjes te pakken. Misschien weet het paard van ridder Babilu waarvoor het potje is? Vierkant prentenboek met felgekleurde illustraties en kartonnen bladzijden op een foamlaag. Met flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Op het potje / creation Jan Maillard
Andere
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2018
[14] p. : ill.
ISBN
9789462773295 (hardback)

Besprekingen

Het is de bedoeling dat Babilu het potje gebruikt, maar het duurt even voordat hij begrijpt waarvoor… niet als helm terwijl hij riddertje speelt, niet als opstapje om bij de koekjes te kunnen, niet als vorm om een zandkasteel te bouwen! Terwijl Babilu druk met dat alles bezig is, heeft hij de nodige ongelukjes, maar uiteindelijk ontdekt hij waar het potje werkelijk voor is! Op de egale, kleurige, zwart omlijnde illustraties over steeds twee pagina’s zijn Babilu’s activiteiten, begeleid door een eenvoudige tekst, goed te volgen. Achter flapjes gaan (meestal weinig relevante) voorwerpen schuil. Bumba, bekend van de Studio 100-reeks, speelt ook een rol in het verhaaltje. De clichématige illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. De glanzende kartonnen bladzijden zijn geplakte op een zachte, gele foamlaag. Bruikbaar voor dreumesen en peuters vanaf ca. 2 jaar.

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia