Boek
Nederlands

Wat doen we vandaag?

Jan Maillard (auteur)

Wat doen we vandaag?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kan je niet kiezen wat je wil doen of lezen vandaag? Laat Bumba je helpen! Geef hem een stevige draai en kijk waar hij naartoe wijst! Gaan we vandaag de kleuren leren? Of wil je meer weten over de cijfers? Een verhaaltje over de dagen van de week?
Titel
Wat doen we vandaag?
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2019
127 p. : ill.
ISBN
9789462773752 (hardback)

Besprekingen

Groot, vierkant prentenboek met circusclown Bumba, een bekend figuurtje van Studio 100, in de hoofdrol. Het informatieve boek heeft vijf rubrieken: kleuren, vormen, cijfers, de dagen van de week en woorden. De kleurplaatachtige tekeningen brengen de objecten vrijstaand in beeld; soms zonder rekening te houden met de onderlinge grootte. In de paginagrote tekeningen is gewerkt in het platte vlak met heldere kleuren en gestapeld perspectief; het platte bemoeilijkt hier en daar de herkenbaarheid. Zowel de cirusartiesten als de circusdieren hebben zwarte ovalen als ogen. De teksten zijn wat slordig opgesteld: zo zijn de vragen niet altijd even duidelijk ('Hoeveel poten telt de spin?'), opmerkingen zijn soms wat ongenuanceerd ('Vogels vinden zwemmen niet leuk') en woorden als 'kader' zijn in het geval van een (foto)lijst voor Nederlandse kinderen wat lastig. De weergegeven korte verhalen (enkele met eenvoudig eindrijm: aabbcc) sluiten aan op de directe belevingswereld van jonge kinderen (lo…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia