Boek

4 verhalen voor beginnende lezers AVI 2 / AVI-E3

Jenny Hillen (auteur), Gijs Haag (naar het werk van), Marcel Marlier (naar het werk van)
Vier verhalen over Tiny en haar hondje Poef. Tiny speelt in het park en gaat naar de kermis. Ze past een dag op haar broertje en mag op de pony van oom Ben rijden. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Leesniveau
AVI 2, AVI E3
4 verhalen voor beginnende lezers AVI 2 / AVI-E3
Andere titel
Vier verhalen voor beginnende lezers AVI 2 / AVI-E3
Jenny Hillen
Naar het werk van
Gijs Haag Marcel Marlier
Editie
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2015
89 p. : ill.
ISBN
9789030371069 (hardback)

Besprekingen

Vier verhaaltjes over de belevenissen van Tiny en haar hondje Poef. Tiny speelt in het park, vermaakt zich op de kermis, past een dag op haar broertje en leert paardrijden bij oom Ben. De hoofdzakelijk in de jaren zestig verschenen prentenboeken over Tiny zijn nu herschreven als eerste leesboekje (AVI-E3) met behoud van de sfeer en gebeurtenissen uit die tijd. Elke pagina bevat acht korte zinnen en een nostalgisch aandoende, zoete illustratie in pastelkleuren. De verhaallijnen zijn rommelig, met plotselinge overgangen en van de hak op de tak springende gebeurtenissen. Gedrukt in een groot lettertype op hagelwit papier. Voor in het boekje staat een uitleg over het verschil tussen het oude en het (al jarenlang gehanteerde) nieuwe AVI-systeem. Een boekje uit de oude doos dat hedendaagse beginnende lezers niet aan zal spreken. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Suggesties