Dvd
Nederlands

Het geheim

Joram Lürsen (regisseur), Frank Ketelaar (scenarist), Fons Merkies (componist)
Ben (8) en zijn vader Koos ontwikkelen samen een goocheltruc. Als hierbij vriendinnetje Sylvie echt verdwijnt, beleven ze een spannend avontuur. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Goochelen, Familie
Taal
Nederlands
Uitgever
A-Film, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
90 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels
EAN
8716777934050

Besprekingen

Nederlandse familiefilm onder regie van Joram Lürsen (Alles is liefde; Publieke werken). De achtjarige Ben (Thor Braun) vindt het leuk om te goochelen. Dit enthousiasme slaat over op zijn vader Koos (Theo Maassen), een werkloze maar optimistische voormalige boswachter. Samen bedenken ze een goocheltruc, waarbij helaas vriendinnetje Sylvie spoorloos verdwijnt. Hoe vinden ze haar weer terug? Behalve een enkele kritische noot is er veel lof voor deze film. Peter de Bruijn (NRC 1-12-'10) noemt het: '(...) een onbezorgde en ongecompliceerde kinderfilm, zoals je ze niet zo heel vaak meer ziet. (...) een vriendelijke film voor alle leeftijden, waar geen kwaad bij zit, maar die ook niet echt in de herinnering blijft hangen.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 2-12-'10): 'Met Het Geheim heeft Lürsen een charmante, geestige en bevlogen familiefilm gemaakt. Ook ouders kunnen er plezier aan beleven omdat de makers niet op hun hurken gaan zitten om hun doel te bereiken (...).' Vanaf ca. 7 jaar.

Over Joram Lürsen

Joram Lürsen (Amstelveen, 11 augustus 1963) is een Nederlands regisseur.

Biografie

Lürsen werd geboren als zoon van een dominee. Als kind fotografeerde hij graag. Na zijn middelbareschoolopleiding aan het Montessori Lyceum Amsterdam wilde hij naar de Filmacademie maar besloot de Pedagogische Academie te volgen. Later zou hij toch naar de Nederlandse Film en Televisie Academie gaan en daar in 1990 afstuderen.

Carrière

Lürsen heeft een aantal Nederlandse televisieseries geregisseerd zoals All Stars, Vuurzee, Baantjer en Flodder.

Hij regisseerde ook speelfilms als In Oranje en Mijn Franse tante Gazeuse. Eind 2007 kwam de succesvolle film Alles is Liefde uit. Voor deze film kreeg Lürsen tijdens het Gala van de Nederlandse Film op 3 oktober 2008 een Gouden kalf voor beste regie; de film kreeg een Gouden …Lees verder op Wikipedia