Nergens veilig

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
In zes dagen tijd worden elf vrienden en patie͏̈nten van een vrouwelijke psychiater dood aangetroffen.
Titel
Nergens veilig
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
You can't hide
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2019
463 p.
ISBN
9789026147760 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Na de zelfmoord van een jonge vrouw wijst alles erop dat psychiater Tess Ciccotelli haar tot die wanhoopsdaad heeft gedreven. Vanaf het begin weet de lezer dat Tess geen blaam treft en ook dat er iemand bezig haar leven te verwoesten en ervoor te zorgen dat ze, onschuldig, levenslang opgesloten zal worden. Maar waarom? Op dat antwoord moet de lezer heel lang wachten. Aanvankelijk behandelt rechercheur Aidan Reagan Tess met geen enkele empathie omdat zij ooit een moordenaar van drie kinderen heeft laten wegkomen door hem ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Maar de lezer voelt al snel aankomen dat er een romance zal opbloeien tussen de twee. Er volgt nog een hele serie moorden die de cast van bijfiguren tot een klein leger doen aanzwellen, maar daardoor kan de plot gemakkelijk worden uitgesponnen tot 458 pagina's. Je zou wensen dat de auteur al die ruimte toch ook had gebruikt voor meer couleur locale maar dat is wellicht ongewenst ingeval van internationale bestsellers. Het is alsof de…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties