Tel tot tien

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Rechercheur Mia Mitchell en brandweerexpert Reed Solliday zijn op zoek naar een brandstichter die steeds werkt volgens hetzelfde stramien.
Titel
Tel tot tien
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Count to ten
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2020
495 p.
ISBN
9789026147784 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In Chicago is een brandstichter aan het werk. Het onderzoek is in handen van rechercheur Mia Mitchell en brandweerexpert Reed Solliday. Mia is net terug na neergeschoten te zijn bij haar vorige klus. Haar vaste partner ligt nog in het ziekenhuis en daarom moet ze nu met Reed samenwerken. De brandstichter heeft een duidelijke manier van werken, hetgeen zijn gevallen direct herkenbaar maakt. Lang leggen Mia en Reed echter verkeerde verbanden tussen mogelijke dader en slachtoffers, alsmede tussen slachtoffers onderling. De geoefende thrillerlezer heeft dan al lang door, dat het anders in elkaar zit. Tamelijk breed uitgesponnen dikke pil, maar wel spannend. Soms wat gruwelijke details over de verbrande lijken, met aan de andere kant de ontluikende relatie tussen weduwnaar Reed en einzelgänger Mia. Motieven van een psychisch gestoorde dader zijn altijd moeilijk, maar de auteur redt zich daar redelijk uit. Erg happy end, dat kun je verwachten van een schrijfster die de RITA voor Best Romati…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties