Van mij alleen

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
In korte tijd worden, verspreid over de stad, verschillende zwaar toegetakelde lichamen gevonden. Rechercheur J.D. Fitzpatrick stelt vast dat er een link is tussen de lijken en gerechtelijk lijkschouwer Lucy Trask. Fitzpatrick zet alles op alles om de moordenaar te vinden voor die Lucy te pakken krijgt.
Titel
Van mij alleen
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
You belong to me
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2013
512 p.
ISBN
9789026133374 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Jaren geleden werd een meisje op brute wijze verkracht en vermoord waarbij de omstanders niets deden. Nu is het hun beurt. Gerechtelijk lijkschouwer Lucy Trask en rechercheur J.D. Fitzpatrick zijn op zoek naar de onbekende dader die op gruwelijke wijze wraakt neemt. Zijn gemartelde en verminkte slachtoffers worden verspreid over de stad gevonden en al gauw wordt duidelijk dat de moordenaar het ook op Lucy voorzien heeft. Tussen Lucy, die in de avonduren violiste in een gothic band is, en J.D. spatten de vonken er ondertussen al gauw af. En de moordenaar (de lezer volgt het verhaal zo nu en dan ook vanuit zijn perspectief) gaat onverdroten verder met zijn sadistische moorden. Een spannende, maar niet erg goed geschreven vrouwenthriller met een matig, wat breed uitgesponnen plot, behoorlijk wat geweld en een flinke dosis romantiek en seks waarbij alle clichés uit de kast getrokken worden. VN’s Detective & Thrillergids was niet bijster enthousiast (‘larmoyant Bouquetreeksproza’) en gaf e…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties